De stijgende wereldwijde temperaturen brengen de groeiomgeving van de etrog in gevaar, en zolang de temperaturen in Israël blijven stijgen, zou het telen ervan in Israël wellicht onmogelijk kunnen worden.
Etrog is de gele citrusvrucht die door Joden wordt gebruikt tijdens de feestweek van Sukkot. Israël begon in 2008 met het importeren van etrog, toen duizenden etrogs werden geïmporteerd uit Italië. De etrog-teelt in Israël beslaat ongeveer 250 hectare.
Met de toenemende vraag naar bepaalde soorten etrog heeft het Israëlische ministerie van Landbouw in 2013 de import van etrog uit Marokko toegestaan, een trend die in 2022 werd voortgezet. Lokale telers maken zich echter zorgen over de toenemende import van etrog uit het Noord-Afrikaanse land als gevolg van de hervorming van het ministerie van Financiën om douanerechten op geïmporteerde groenten en fruit te verminderen. Niettemin kunnen de toenemende hittegolven in de afgelopen jaren een toekomstige bedreiging vormen voor de sector over de hele wereld.
Bron: ynetnews.com