Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fyffes publiceert tweede duurzaamheidsverslag

"Overschot aan voedsel wordt verwerkt in gezonde maaltijden, waarbij broeikasgasemissie wordt vermeden"

Fyffes heeft haar tweede duurzaamheidsverslag gepubliceerd, waarin de voortgang die het bedrijf in 2021 en 2022 maakte op de 13 duurzaamheidsdoelen wordt toegelicht. Deze doelstellingen zijn vastgesteld op basis van het referentiejaar 2020 en zullen naar verwachting in 2030 zijn behaald.

De targets van Fyffes zijn afgestemd op de Sustainable Development Goals van de VN en omvatten zes doelstellingen op het gebied van mensenrechten; vier doelstellingen die zowel milieu- als sociale doelstellingen omvatten; en drie milieudoelstellingen, waaronder een van de meest ambitieuze targets op het gebied van broeikasgasreductie in de verssector. Fyffes heeft haar doelstelling om tegen het jaar 2025 5 miljoen maaltijden te verstrekken aan kwetsbare community's ruimschoots gehaald — inmiddels zijn er al meer dan 8 miljoen maaltijden verstrekt — en ligt goed op schema om de rest van haar targets in de komende jaren te halen.

Julie Cournoyer, Global Director of Sustainability, zegt over dit meest recente duurzaamheidsverslag van Fyffes: "Tijdens de huidige wereldwijde crisis inzake de stijgende kosten van levensonderhoud, is Fyffes er trots op om samen te werken met deskundige partners in voedselbanken en andere organisaties in zowel onze productiemarkten in Latijns-Amerika als onze consumptiemarkten in Noord Amerika en Europa. Een overschot aan voedsel wordt door hen slim verwerkt in voedzame, gezonde maaltijden, waarbij broeikasgasemissie wordt vermeden en mensen tóch een smakelijke, gezonde maaltijd kunnen krijgen."

Helge Sparsoe, CEO van Fyffes, toont zich ook tevreden over de duurzaamheidsinspanningen van het bedrijf en zegt: "De publicatie van ons tweede duurzaamheidsverslag is een belangrijke mijlpaal voor al onze mensen, en de voortgang die we boeken op het halen van onze targets is een belangrijke prestatie. Fyffes ambitie op het gebied van duurzaamheid — inclusief mensenrechten, milieu en ethische performance — weerspiegelt onze strategische visie 'Shape Wellbeing for the World'. Ik nodig onze medewerkers, belanghebbenden en klanten uit om het verslag te lezen voor meer informatie."

Voor meer informatie:
Fyffes
www.fyffes.com

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer