EW Group neemt Spaanse bessenteler Planasa over

EW Group, een in Duitsland gevestigd familiebedrijf, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Planasa Group van het internationale private equity-bedrijf Cinven en het Spaanse familiebedrijf Label Investments.

Planasa is een veredelaar en vermeerderaar van rassen zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien en bramen, evenals andere plantenrassen, zoals knoflook, asperges en avocado.

Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Navarra, Spanje, en heeft teeltactiviteiten op verschillende locaties, van waaruit ze producten leveren aan klanten in meer dan 25 landen. Dirk Wesjohann van EW Group: "De overname van Planasa zal een mijlpaal zijn voor ons familiebedrijf, omdat we zo onze veredelingsactiviteiten op het gebied van plantenveredeling strategisch uit kunnen breiden. EW Group is al jaren op zoek naar een dergelijke mogelijkheid. We zijn ervan overtuigd dat Planasa, met zijn innovatieve genetische rassen, het hooggekwalificeerde en toegewijde managementteam en hun unieke wereldwijde aanwezigheid, het ideale platform biedt voor de uitbreiding van EW Group in de groente- en fruitveredeling."

Zijn broer, Jan Wesjohann, voegt hieraan toe: "De wereldwijde zachtfruitmarkt is een van de snelst groeiende segmenten. Onze familie is blij dat we met Planasa de kans krijgen om dit aantrekkelijke marktsegment te betreden. We zijn vastbesloten om bij te dragen aan de duurzame groei van de wereldwijde zachtfruitsector door middel van investeringen in de veredelings- en teeltcapaciteiten."

Thilo Sautter, partner van Cinven: "Cinven heeft met succes een sterke groei bij Planasa gerealiseerd door te investeren in de kernactiviteiten, door wereldwijd uit te breiden, door R&D aanzienlijk uit te breiden en door een eersteklas managementteam aan te trekken. We hebben met het management samengewerkt om Planasa om te vormen van een door oprichters geleid bedrijf tot een toonaangevende wereldwijde agri-tech onderneming. We zijn erg trots op het succes dat Planasa heeft bereikt. Planasa is goed gepositioneerd om haar positieve traject voort te zetten en we wensen het bedrijf succes in haar volgende groeifase."

Michael Brinkmann, directeur van Planasa: "Het managementteam van Planasa is blij om deel uit te gaan maken van de EW Group. Om geassocieerd te worden met een gewaardeerde, op de lange termijn georiënteerde familiegroep die een uitstekende staat van dienst heeft in het ontwikkelen van leiders in de wereldwijde genetica door middel van sterke investeringen in R&D, is uitstekend nieuws voor de klanten, partners en werknemers van Planasa. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met onze nieuwe eigenaren en zijn er zeker van dat dit partnerschap de veredelingsactiviteiten naar een nog hoger niveau zal tillen. Ik wil ook graag van deze gelegenheid gebruik maken om mijn dank uit te spreken aan onze huidige aandeelhouders, Cinven en Blue Label Capital, voor hun niet aflatende vertrouwen en steun in de afgelopen jaren. Het is dankzij hun financiële steun en strategisch perspectief dat Planasa zich heeft ontwikkeld tot de positie die het nu inneemt."

Voor meer informatie:
Planasa
pcrespo@planasa.com
www.planasa.com/about-us


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.