Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Crystal.eye™ van Neolithics

Voedselverspilling verminderen met AI-kwaliteitscontrole

In het niet aflatend streven om voedselverspilling tegen te gaan, neemt Neolithics, een Israëlische startup, het voortouw. Neolithics maakt gebruik van gesofisticeerde technologie en AI-algoritmen om Crystal.eye te ontwikkelen, een baanbrekende softwaretoepassing die het escalerende probleem van voedselverspilling helpt aanpakken.


Crystal.eye van Neolithics

Mondiale voedselverspilling
Uit recente gegevens blijkt dat een aanzienlijk deel, geraamd op 40% tot 50%, van de wereldwijd geteelde groenten en fruit wordt weggegooid. Dit omvangrijke verlies aan voedsel toont aan dat er dringend behoefte is aan innovatieve strategieën om deze uitdaging het hoofd te bieden.

De visie van Neolithics
"In een korte tijdsspanne van twee jaar heeft Neolithics een moedig standpunt ingenomen tegen het groeiende probleem van voedselverspilling. Vastbesloten om de bestaande normen te veranderen, heeft Neolithics zijn zinnen gezet op een baanbrekende vooruitgang: Crystal.eye. Door hardwarecomponenten naadloos te integreren met geavanceerde voedingswetenschap en ultramoderne AI-software, staat Crystal.eye klaar om een revolutie teweeg", zegt Wayne Nathanson, vicevoorzitter Global Development bij Neolithics.


De kracht van de oplossing
Crystal.eye is de technologische hoeksteen van het Neolithics. Het is een one-stop-shop-oplossing die AI-software combineert met een veelzijdige hardware-installatie, waardoor het geïmplementeerd kan worden in de toeleveringsketen van een breed scala aan bedrijven. Door gebruik te maken van teledetectie en realtime kwaliteitscontrole overstijgt Crystal.eye de traditionele bemonsteringsmethoden. Deze technologie gaat verder dan het menselijke vermogen door genuanceerde kenmerken te detecteren, zoals residuen van gewasbeschermingsmiddelen die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog.


Heatmap van de stevigheid van een avocado

"De ware kracht van Crystal.eye ligt in zijn voorspellende vermogen: het voorspellen van de houdbaarheid en mogelijk bederf, zelfs in de beginfase van de voedselketen. Dit voorspellende inzicht biedt ketenpartners informatie en zorgt ervoor dat producten het meest geschikte doel vinden. Crystal.eye kan bijvoorbeeld onderscheid maken tussen tomaten die bestemd zijn voor de supermarkt en tomaten die beter geschikt zijn voor de verwerking tot sauzen of ketchup", legt Nathanson uit.

Nieuwe horizonten ontsluiten
De veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van Crystal.eye spelen een cruciale rol in een mondiale context. Het kan de meeste soorten producten om verschillende redenen analyseren, afhankelijk van de behoeften van de markt of bedrijf. "AGF-bedrijven zullen Crystal.eye gebruiken om kwaliteitsparameters op verschillende punten in hun interne toeleveringsketens te controleren, terwijl de producten van de ene naar de andere kant van de wereld worden vervoerd", zegt Nathanson.


Het team van Neolithics

Een kijkje in de toekomst
"Het potentieel van Crystal.eye is overduidelijk. Stel je voor dat je tomaten voor een specifiek doel kunt toewijzen door het suikergehalte, de zuurgraad of de stevigheid in realtime te meten, zonder enige schade aan te brengen. Of dat je het inzicht hebt om het rijpheidsmoment van avocado's te voorspellen en ze op basis daarvan kunt sorteren", besluit Nathanson.

Voor meer informatie:
Wayne Nathanson
Neolithics
Tel: +972 58 536 0755 (Israël)
wayne@neolithics.ai
www.neolithics.ai