Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Langzaam vrijkomende ethyleenremmer verbetert houdbaarheid van bessen

De zachtfruitsector op beide halfronden beschikt binnenkort mogelijk over een innovatief middel om de seizoensgebondenheid te verlengen en voedselverspilling tegen te gaan, aldus het Poolse food-tech bedrijf Fresh Inset. De resultaten van proeven die voor het bedrijf werden uitgevoerd op blauwe bessen na gebruik van een gepatenteerd 1-MCP afgiftesysteem wezen op een langzamer rijpingseffect. Behandelde blauwe bessen behielden een zeer goede eetkwaliteit en stevigheid gedurende 49 dagen. Methylcyclopropeen is een ethyleenremmer in plantencellen die zich bindt aan de receptor.

De Vidre+™-technologie is een gepatenteerd systeem voor 1-MCP dat 1-2 uur na het verpakken begint vrij te komen en gedurende 30 uur geleidelijk in de verpakking zelf vrijkomt via een eenvoudig te gebruiken sticker. Het vrijkomen van het product wordt getriggerd door de vochtigheid in het verpakte product.

Bron: packagingeurope.com

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer