Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nationale Wetenschapsweek 2023:

Calciumonderzoek om stevigheid van avocado's te verbeteren tijdens het transport

In West-Australië en daarbuiten wordt onderzoek gedaan om te bepalen hoe de toevoeging van calciummeststoffen de stevigheid van avocado's kan helpen verbeteren terwijl ze door de toeleveringsketen naar de consument worden getransporteerd.

Het nationale project zal, ondersteund door wetenschap, tools ontwikkelen om het gebruik van calcium te begeleiden om avocado's van de beste kwaliteit te leveren, waardoor het potentieel van de boomgaard en de veerkracht en winstgevendheid van de telers worden vergroot.

Calcium is een belangrijk onderdeel van de celwanden van avocado's. Als deze worden aangetast, kan het fruit gevoelig zijn voor kneuzingen en ziekten.

Onderzoekswetenschapper Declan McCauley: "De afdeling doet proeven met drie commerciële Hass avocadoboomgaarden in Pemberton, Busselton en Carabooda om verschillende hoeveelheden en de timing van calciumtoepassingen te evalueren om de stevigheid van het fruit te verbeteren. De eerste oogst van de Carabooda locatie toonde variabiliteit in stevigheid van het fruit, wat suggereert dat variabiliteit tussen bomen een factor kan zijn bij het bepalen of de stevigheid van het fruit voldoende is of niet."


DPIRD-onderzoekswetenschapper Declan McCauley (©2023 DPIRD)

"We onderzoeken ook of kalium in de bodem de calciumopname door avocadobomen remt om meststofbehandelingen te helpen optimaliseren en toekomstige boomgaardbeheerstrategieën te adviseren."

De meeteisen voor het project zijn aanzienlijk tijdens en na de oogst, waarbij het team tot 720 avocado's meerdere keren beoordeelt op gewicht, stevigheid en rijpingsverloop, voordat het fruit wordt ontleed om de schade aan het vruchtvlees te beoordelen.

De beoordeling na de oogst omvat zelfs het laten vallen van enkele avocado's van een hoogte van 30 centimeter om opzettelijk schade te veroorzaken om de stevigheid van de vruchten te helpen bepalen.

Er worden ook aanvullende metingen van de groei van fruit en de stam gedaan om de relatie tussen boomgroei en calciumbeweging in de boom te bepalen.

Deze metingen zullen worden geïntegreerd met digitale, realtime, continue monitoring om telers te helpen bij het identificeren van de optimale timing van interventie om de stevigheid van het fruit te verbeteren.

DPIRD verzamelt ook gegevens voor statistische modellering door het Queensland-team om te bepalen hoe veranderingen in de bodem- en plantmineralenstatus tijdens het teeltseizoen zich verhouden tot de toekomstige stevigheid van het fruit.

"Tot nu toe hebben we ontdekt dat elke locatie unieke minerale bodemeigenschappen heeft die resulteren in unieke hoeveelheden plantenmineralen voor elke locatie, ondanks dat alle locaties exact hetzelfde avocadoras telen," zegt McCauley.

"Dit zal het team in Queensland helpen om te bepalen hoe de bodem- en plantmineralenstatus van invloed is op de toekomstige stevigheid van het fruit in een groot aantal verschillende teeltomgevingen."

Voor meer informatie:
Megan Broad/Jodie Thomson
Department of Primary Industries and Regional Development
+61 (0)8 9368 3937
agric.wa.gov.au

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer