"Kiemgroenten trendy vanwege gezondheidsvoordelen"

"Broccolikiemen hebben een verkoopstijging laten zien omdat er veel publiciteit is geweest over de voordelen van het sulforafaan enzym dat ze bevatten. Mensen begonnen het te kopen in supermarkten en toe te voegen aan smoothies en gerechten. Nu zien we een grote trend van gezonde voeding in reformwinkels en restaurants. We kunnen geen claims maken, maar dat ligt allemaal in lijn met de gezondheidsvoordelen van deze kleine groente," aldus Olivia Wong, Sales Director bij Fullei Fresh.

Fullei Fresh teelt op een overdekt bedrijf van 1400 m2 en heeft precies genoeg ruimte om alle producten te telen die ze nodig hebben, wat neerkomt op 1,36 miljoen kilo kiemgroente per jaar. Met een grote dekking in Florida met lokale distributeurs die de oogst zowel binnen de staat verkopen als exporteren naar de Bahama's, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Puerto Rico, Aruba en daarbuiten. Fullei Fresh heeft ook afzetmogelijkheden in andere delen van het zuidoosten van de Verenigde Staten, van kleine broodjeszaken en lokale restaurants tot grote winkelketens. Fullei Fresh biedt 20 soorten kiemgroenten aan.

"De vraag in Florida was vroeger erg seizoensgebonden en traag, maar is sinds Covid-19 gestabiliseerd, omdat meer mensen naar Florida zijn verhuisd en hier het hele jaar door vanuit huis werken," voegt Olivia toe.

Links Olivia met haar vader en moeder

Van Cuba naar Miami
Olivia's grootvader begon met het telen van kiemgroente in 1938 in Havana, Cuba om de Cubaans-Chinese gemeenschap te bedienen. In 1960 verhuisde hij met de hele familie naar Miami. Later, in 1978, trad zijn zoon Manny Wong in de voetsporen van zijn vader en richtte hij Fullei Fresh op, waaraan hij tot eerder dit jaar zijn leven heeft gewijd. Sindsdien heeft hij het bedrijf verkocht aan International Sprout Holdings Inc. (ook bekend als International Specialty Supply, Sentrex Manufacturing en SunGarden Sprouts), een bestaande teler van kiemgroente uit Tennessee, omdat hij verder wilde met het volgende hoofdstuk.

"We geven hen advies over alle processen en begeleiden hen bij de bedrijfsvoering en het verkrijgen van een consistente productkwaliteit. Ze groeien nu op grotere schaal."

De twee teeltsystemen van Fullei Fresh

Het voordeel van bulk: het hele jaar door stabiele prijzen
Afhankelijk van de behoefte van de klant worden de producten geleverd in verpakkingen van ca 2,25 kg aan restaurants, terwijl taugé in wel per 4,5 kg wordt geleverd. Daarnaast zijn er ook enkele retailverpakkingen die in 85 tot 115 gram worden geleverd. Fullei Fresh kan zowel in bulk als in de retail leveren omdat ze volledig verticaal geïntegreerd zijn, van zaad, wassen, planten, oogsten, verpakken en distribueren. Volgens Olivia helpt dat om klanten het juiste product op de best mogelijke manier te leveren.

"Omdat we landelijk zo'n grote teler van kiemgroente zijn geworden, kunnen we 20ft containers met zaden inkopen en het hele jaar door stabiele prijzen bieden. We betalen niet alleen per zak of pallet, wat betekent dat we onze klanten stabiliteit kunnen bieden. Sinds onze laatste prijsverhoging in augustus 2022 zijn onze prijzen licht gestegen door stijgende vracht- en arbeidskosten. Vóór de volatiele markten van de afgelopen jaren konden we de prijzen echter lange tijd vastzetten omdat we in bulk inkochten," legt Olivia uit.

Uitbreiding
Het zuidoosten van de VS is niet de limiet, want er zijn plannen om uiteindelijk meer staten aan te boren. "Dat is één van de redenen waarom we besloten hebben om het bedrijf in Tennessee aan te kopen, aangezien onze vorige locatie in Miami te ver verwijderd was van andere staten in het noorden. In Tennessee zijn we veel dichterbij en centraal gelegen ten opzichte van andere locaties."

Als reactie op de huidige hindernissen waar de sector mee te maken heeft, zegt Olivia: "Om de sector te laten slagen, moeten we allemaal samenwerken als indoortelers, ongeacht wat je teelt. We moeten elkaar allemaal helpen en middelen delen om de algemene missie te helpen, namelijk het leveren van voedzame producten aan de wereld."

Voor meer informatie:
Fullei Fresh
Olivia Wong, Sales Director
+1 305 758 3880
fullei@fulleifresh.com
www.fulleifresh.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.