"Ons onderzoek toont aan dat een combinatie van chemische en biologische data kan leiden tot de ontdekking van nieuwe componenten van de chemische samenstelling van voedsel, die ook nog goed kunnen zijn voor de gezondheid", vertelt onderzoeker Joshua Kellogg, zo schrijft Scientias. Over champignons hoor je veel verschillende berichten: volgens de een zijn ze supergezond, de ander stelt dat ze voornamelijk uit water bestaan. Het onderzoek laat dus zien dat ze wel degelijk heel gezond zijn. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Studie toont wereldwijde verschuiving richting ultra-bewerkt dieet
-
Gratis zak wintergroenten voor Mechelse scholieren
-
Kamervragen over 'babynorm' MRL's op snoepgroenten
-
"Iedereen ziet wat er misgaat in de landbouw, maar bijna niemand ziet wat er verbeterd is"
-
Meer groenten en fruit eten voor mooiere huid is een viral trend onder jongeren
-
Ook in Zeewolde gratis groentetassen voor gezinnen met baby’s
-
Nieuwe voedingsrichtlijnen: minder vlees, meer peulvruchten en noten
-
Eet genoeg groente en fruit tijdens de wintermaanden
-
Chip brengt werking van verbinding tussen darmen en brein in kaart
-
Onderzoek naar effect van voeding op behandeling prostaatkanker