Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Brand, Brand Groente & Fruit sinds 1903

“Mindere kwaliteit is geld waard en dat is zorgelijk”

Tholen - Kleinere volumes, gaten in de markt, later in productie dan anders en eerder klaar, het komt dit jaar in extremere mate voor en dat maakt niet alleen dat de prijzen voor producten flink stijgen, maar ook dat markthandelaren bereid zijn om voor mindere kwaliteit toch flink geld te betalen. “Een zorgelijke ontwikkeling”, vindt Jan Brand van Brand Groente & Fruit sinds 1903 die een kiosk heeft op ‘de Fred’ (Frederik Hendriklaan) in Den Haag en wekelijks op de markt in ’s Scheveningen staat.

Jan Brand op de markt

Goede handel vinden is dit jaar lastiger dan ooit. "De verhoudingen raken een beetje zoek”, vertelt hij. Het kersenseizoen zorgt altijd voor een goede verkoopboost. Jan verkoopt kersen die hij inkoopt bij een vaste teler in speciale puntzakken, die vliegen de kraam uit, ook nu de kersen flink duurder zijn.

Hollandse kersen zijn schaars dit jaar

Maar door de lage volumes zal de gewenste omzet bij lange na niet worden gehaald. Als markthandelaar kan hij dat nog compenseren met andere producten, maar voor zijn vaste telers hakt dit seizoen er behoorlijk in.

Jan heeft toch nog een goede kersendeal gevonden

Door de uitzonderlijke weersomstandigheden dit teeltseizoen, merkt Jan dat er niet alleen een tekort aan kersen is. Ook tuinbonen waren bijvoorbeeld 3 weken lang niet beschikbaar, aardbeien zijn het hele seizoen al moeilijk verkrijgbaar. Dat zorgt ervoor dat handelaren bereid zijn ook voor mindere kwaliteit geld te betalen en de consument uiteindelijk te veel geld betaalt. Dat is zorgelijk, groenten en fruit zijn al relatief dure producten, mensen eten al te weinig groenten en fruit en dan raken ze ook nog eens teleurgesteld in het product, vindt Jan.


Handel op de Scheveningse markt

Handel op de 'Fred'

Jan zorgt er daarom voor dat de prijs/kwaliteitverhouding juist is en dat betekent dat hij af en toe nee moet verkopen, maar altijd met een goede uitleg erbij. Elke klant en het product dat deze koopt krijgt de nodige aandacht, zo nodig schakelt hij moeiteloos over naar het Engels om de smaak van de James Grieve aan te prijzen en de Engelse roots van die appel te benadrukken. AGF-verkopen is een vak dat Jan als geen ander beheerst.

Ook Jans' compagnon Rick Mos in de kiosk op de Fred, is een ervaren verkoper

Voor meer informatie
Brand Groente & Fruithandel sinds 1903
Jan Brand
Frederik Hendriklaan 228c
Scheveningen
T: 06 43018820
jantjebrand@ziggo.nl
Facebook Brand Groente en fruithandel sinds 1903