"Ons doel is om mensen bewust te maken van het feit dat we aan de productiekant van voedsel al een heleboel weggooien voordat het in de supermarkt terechtkomt", legt initiatiefnemer van het Fieldlab, Stefan Dingemanse, uit tegen RTV Drenthe. "We kunnen dus nog een heleboel met de reststromen die we op dit moment weggooien." Om voedselverspilling tegen te gaan worden in het Fieldlab bitterballen gemaakt van kromme asperges en jam van aardbeien met een gekke vorm. Lees hier meer.
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Foodwatch: Verbod op termen als 'vegetarische worst' is in strijd met EU-recht
-
Crisis in Belgische groenteteelt voor industrie blijft uit
-
Passie uit 't Kassie: nieuw bier met passiefruit
-
Importeur moet ook zelf douaneregels kennen
-
Snoepgroenten niet populair onder jongeren als snack onderweg
-
Oekraïense diepvriessector verwerkt minder zachtfruit
-
Zuid-Frankrijk: Aloë vera verbruikt tot 50 keer minder water dan druivenranken
-
"Waar we eerst bang waren voor tekort aan fruit, draaien we straks met drie lijnen tegelijk"
-
L. Schenk groeit door tot een van de grootste snijderijen in Zuidwest-Duitsland
-
Klapperbos zet in op pure granaatappelproducten en zwavelvrije abrikozen uit de Klein-Karoo