Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

McCain opent nieuwe fabriek in Rilland

De nieuwe fabriek van McCain Foods in het Zeeuwse Rilland is donderdag 13 juli officieel geopend. In deze vestiging met een vloeroppervlakte van 14.000 m2 gaat het bedrijf onder meer diepgevroren vegetarische hapjes en snacks produceren. Het gaat onder andere om activiteiten die de Canadese onderneming verwierf met de overname van het bedrijf Scelta Products in september 2022. Ook een deel van het assortiment van Van Geloven komt straks uit de fabriek in Rilland.

In Rilland gaat McCain de gepaneerde champignons produceren die Scelta Products tot nu toe uit een fabriek in Yerseke kwamen. In de vestiging in Yerseke wordt straks alleen nog gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Verder worden in de nieuwe fabriek kaassnacks geproduceerd voor Van Geloven. Dat bedrijf maakt sinds 2016 deel uit van McCain Foods.

De nieuwe fabriek is zo ingericht dat de restwarmte zo veel mogelijk wordt hergebruikt, bijvoorbeeld om de kantoren en het water voor de schoonmaak ermee te verwarmen. Het gebouw is bovendien voorzien van meer dan 3.000 zonnepanelen, maar omdat koelen en vriezen veel energie vergt, is de nieuwe locatie nog niet energieneutraal.

Bron: PZC

Publicatiedatum: