Wonderbes maakt zuur fruit en voedsel van nature zoet

"De wonderbes komt oorspronkelijk uit Ghana, West-Afrika, en daar oogsten wij hem ook op onze eigen teeltbedrijven", zegt Emmanuel Asare, manager van MiraBurst, een bedrijf dat opgericht werd in 2014. "Het bijzondere aan deze bes is dat het het enige natuurlijke smaakveranderende superfruit ter wereld is. Dit betekent dat het helpt om te genieten van ander gezond maar zuur fruit, eten en drinken zonder dat er aan het zure product suiker of zoetstof aan hoeft te worden toegevoegd."

Het vruchtvlees van de bes bevat immers de werkzame stof miraculine. Wanneer de bes wordt geconsumeerd, activeert miraculine de smaakpapillen op de tong en bedriegt het de geest om zure of scherpe smaken als zoet waar te nemen. Een wonderbes laat bijvoorbeeld citroen zoet smaken. "De bes geeft een zuivere, zoete smaak aan zuur fruit, eten of drinken zonder nasmaak of mogelijke gezondheidsproblemen op de lange termijn. Het is een uniek, veilig, gezond, niet-gmo, niet-calorisch alternatief voor suiker en zoetstoffen dat de natuur ons heeft gegeven", aldus Asare.

MiraBurst, de teler achter deze wonderbes, is verticaal geïntegreerd: naast de teelt beheerst het bedrijf alle aspecten van de toeleveringsketen. "Hierdoor kunnen we de productie snel opschalen om aan de wereldwijde vraag te voldoen en de productkwaliteit te controleren."

Hoewel wonderbessen iedereen ten goede komen, kunnen met name volgende groepen profiteren van een suikerarme levensstijl met meer gezond zuur fruit:

  • Diabetici en pre-diabetici
  • Kinderen
  • Personen die letten op hun gewicht
  • Personen die letten op hun gezondheid
  • Kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan. Wonderbessen kunnen bij ongeveer 50% van de patiënten de metaalachtige smaak van chemotherapie helpen maskeren en chemotherapiepatiënten helpen om van normaal voedsel te genieten.

Gevriesdroogde alternatieven
Hoewel de bes vers kan worden geconsumeerd, kan de bes het best bevroren worden bewaard vanwege de zeer bederfelijke aard. "Hierdoor blijft de kracht van de werkzame stof miraculine intact." Omdat het behoorlijk duur kan zijn om de bes vanaf de teeltlocatie tot aan de consument diepgevroren te houden, kunnen gevriesdroogde hele bessen en de Mini Square helpen om de houdbaarheid te verlengen en het product gemakkelijker te vervoeren. Beide varianten hebben exact dezelfde natuurlijke samenstelling als de verse wonderbes.

"De bessen worden tot extreem lage temperaturen ingevroren en vervolgens gevriesdroogd door onder vriestemperaturen het water uit de bes te halen. Hierdoor kan de wonderbes verpakt worden zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen. Het verlengt de houdbaarheid en stelt consumenten in staat om het product gemakkelijk mee te nemen. Sommige bessen worden ook omgezet in poeder en samengeperst tot blokjes zonder enige toevoegingen of conserveermiddelen (zie afbeelding hieronder). De Mini Squares van MiniBurst hebben exact dezelfde natuurlijke samenstelling als de wonderbes."

Het verwerkingsproces tot Mini Squares

Verzending over lange afstanden
Zowel de gevriesdroogde hele bessen als de Mini Squares maken transport over lange afstanden mogelijk. "Beide varianten stellen consumenten in staat om overal ter wereld van de wonderbes te genieten." Hoewel MiraBurst momenteel zijn producten naar de VS verzendt, kan het bedrijf naar elk land ter wereld exporteren. De bes wordt online verkocht, maar samenwerkingsverbanden met retailers en andere bedrijven zijn interessant omdat ze zo veel mogelijk mensen toegang tot de bes zouden geven.

Toekomstige beschikbaarheid
Het MiraBurst-team in Ghana heeft jarenlang onderzoek gedaan naar alle mogelijke rassen, wat heeft geresulteerd in het identificeren van het beste ras voor vermeerdering. "Zaden van het beste ras van de wonderbes worden gebruikt om zaailingen te produceren in onze eigen kwekerijen", zegt Asare. "Dit zorgt ervoor dat de bessen het hoogste smaakveranderende effect hebben, evenals de hoogste opbrengst."

Voor meer informatie:
Dr. Emmanuel Asare
MiraBurst
Tel: +1 516 303 1904 (VS)
asare@mbgroupusa.com
www.miraburst.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.