Eetbare coating voor gesneden appelen

Vers gesneden fruit is zeer bederfelijk en gevoelig voor bacteriële besmetting. Een eetbare coating van polysachariden geladen met nano-emulsies van essentiële oliën kan de houdbaarheid verlengen en de kwaliteit van fruit verbeteren.

De effectiviteit van deze aanpak is afhankelijk van de eigenschappen van de nano-emulsies, zoals druppelgrootte en stabiliteit. Er is onlangs een onderzoek uitgevoerd om de productie van citral (CT) en citronella olie (CTO) nano-emulsies (CT-CTO-NE's) in eetbare coatingfolie te optimaliseren voor gebruik als natuurlijk antimicrobieel middel in vers gesneden appelen.

Klik hier om de wetenschappelijke studie te lezen.

Bron: nature.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.