Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eetbare coating voor gesneden appelen

Vers gesneden fruit is zeer bederfelijk en gevoelig voor bacteriële besmetting. Een eetbare coating van polysachariden geladen met nano-emulsies van essentiële oliën kan de houdbaarheid verlengen en de kwaliteit van fruit verbeteren.

De effectiviteit van deze aanpak is afhankelijk van de eigenschappen van de nano-emulsies, zoals druppelgrootte en stabiliteit. Er is onlangs een onderzoek uitgevoerd om de productie van citral (CT) en citronella olie (CTO) nano-emulsies (CT-CTO-NE's) in eetbare coatingfolie te optimaliseren voor gebruik als natuurlijk antimicrobieel middel in vers gesneden appelen.

Klik hier om de wetenschappelijke studie te lezen.

Bron: nature.com
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: