"Aanbod kan groeiende vraag naar meloen niet bijbenen"

"Sinds begin juni is de afzet van meloen aan het herstellen, want de consumptie neemt weer toe. De kwaliteit van het product is goed. Helaas is de oogst beperkt en veel lager dan die van juni 2022. Er is met andere woorden onvoldoende aanbod om aan alle vraag te voldoen", zegt Pietro Paolo Ciardiello (op de foto in het midden), directeur van Coop Sole, een coöperatie uit de Zuid-Italiaanse provincie Caserta.

"Aangezien de kwaliteit van het product uitstekend is, zou een hogere prijs gerechtvaardigd zijn", zegt Ciardiello. "Hoewel het aanbod niet aansluit bij de vraag, doen we er alles aan om aan de vraag van onze trouwe klanten te voldoen."

Bij Coop Sole is zowel het seizoen van netmeloen aan de gang, dat dit jaar doorloopt tot begin september, als dat van zachtfruit en steenfruit. Het aardbeienseizoen loopt nu wel bijna ten einde.

Pietro Ciardiello laat weten dat het seizoen niet op de beste manier van start is gegaan. "Het begon niet zoals we hadden gehoopt. In mei zorgde het slechte weer niet alleen voor problemen in de teelt, met onder meer een falende vruchtzetting, maar had het ook een negatieve invloed op de verkoopvolumes en de prijzen. Met beter weer vanaf het begin zouden we een groter aanbod hebben gehad en een levendigere markt hebben gezien. Deze situatie deed zich overigens niet alleen in Italië, maar ook in het buitenland voor."

Coop Sole heeft dit jaar, geheel in lijn met de bedrijfsvisie, een uitstekend rassenpakket netmeloenen, met kenmerken als een hoge Brix-waarde, goede smaak en lange houdbaarheid.

"De maand mei was erg ingewikkeld voor de hele groente- en fruitsector. De slechte weersomstandigheden hebben immers elke teelt met moeilijkheden opgezadeld. Als coöperatie doen we er dan ook alles aan om onze leden bij te staan. Maar er is ook nog het gebrek aan arbeidskrachten, dat ondertussen een chronisch probleem is geworden. En precies in deze periode van het jaar worden de helpende handen het hardst gemist", besluit Ciardiello.

Voor meer informatie:
Cooperativa Sole
Via della Repubblica n. 70
81030 Parete (CE) - Italië
Tel: +39 (0)81 5036887
info@coopsole.it
www.coopsole.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.