Polen en Spanje ruimen bende op die drugs ter waarde van miljoenen in groente- en fruitkratten verbergt

Europol meldt dat in Spanje en Polen met de steun van Europol een internationale drugshandelsorganisatie neergehaald is die ervan wordt verdacht enorme hoeveelheden drugs in vrachtwagens met kratten groenten en fruit naar Polen te hebben gebracht, zo meldt Europol.

In de loop van het onderzoek heeft de politie meer dan 260 kilo marihuana, amfetamine en cocaïne in beslag genomen met een totale straatwaarde van 2 925 400 euro.

Het afgelopen jaar zijn er een aantal acties ondernomen tegen de leden van deze criminele organisatie, met als resultaat 42 arrestaties, waaronder de kopstukken.

Op 23 april 2023 werd een reeks gecoördineerde invallen uitgevoerd in beide landen, resulterend in 14 arrestaties in Polen en 6 arrestaties in Spanje. Bij deze gelegenheid werd contant geld ter waarde van meer dan een half miljoen euro in verschillende valuta's in beslag genomen.

Uit het bewijsmateriaal dat in de loop van het onderzoek is verzameld, blijkt hoe deze criminele organisatie in verband wordt gebracht met de smokkel van 3 ton marihuana, ter waarde van naar schatting 30 miljoen euro.

De criminelen zouden de drugs in koelwagens van Spanje naar Polen smokkelen, via Nederland en Duitsland. Het onderzoek bracht ook aan het licht hoe de bendeleden banden hadden met hooligans van verschillende sportclubs.

Bron: Europol


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.