Handgeplukte sperziebonen uit Mexico jaarrond verkrijgbaar

Hoewel Peakopia veel verschillende groente- en fruitsoorten op de markt brengt, zijn sperziebonen het belangrijkste product van het bedrijf. "We bieden twee soorten, lichte en donkere, en ze worden het hele jaar door geteeld in drie verschillende regio's in Mexico. We werken al jaren met dezelfde teler," zegt Cindy Delgado van Peakopia. "Op dit moment wordt de oogst in Puebla afgerond en schakelen we over naar Morelos." Het derde teeltgebied is Sinaloa.

Op dit moment verscheept het bedrijf ongeveer drie tot vier ladingen per week. De bonen gaan de grens over in McAllen, Texas en van daaruit worden ze door de hele VS en Canada verscheept. "Het is een drukke week geweest," zegt Delgado. "De vraag is gemiddeld tot hoog en de markt is gestegen." De gemiddelde prijs ligt tussen $18 en $19 FOB Texas.

De VS is zelf een belangrijke leverancier van sperziebonen en toch is er een markt voor Mexicaanse sperziebonen. Delgado legt uit hoe sperziebonen uit Mexico zich onderscheiden. "Al onze bonen worden met de hand geplukt, terwijl bonen in staten als Florida en Georgia machinaal worden geoogst. Machines veroorzaken meer schade aan het product, wat de kwaliteit aantast. Omdat onze bonen met de hand geplukt worden, kunnen we een betere kwaliteit bieden."

Biologisch
Klanten die op zoek zijn naar handgeplukte bonen van hoge kwaliteit zijn ook geïnteresseerd in een biologische optie. Daarom zijn Peakopia en zijn teler bezig met het verkrijgen van certificeringen om biologisch te telen. "We hopen halverwege dit jaar biologische sperziebonen te kunnen aanbieden," zei Delgado. De belangrijkste presentatie voor sperziebonen is een krat van 25 lb., maar het bedrijf is ook bezig met het ontwikkelen van een plastic zak met het merk Peakopia.

Voor meer informatie:
Cindy Delgado
Peakopia
Tel: (+1) 956-777-4072
Cindy.delgado@peakopia.com
www.peakopia.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.