AGF-Direct gestart met eerste broccoli en bloemkool

"Vollegrondsgroenten over de hele linie een stuk later"

Tholen - Het Hollandse vollegrondsgroentenseizoen komt dit jaar vertraagd op gang. "We zijn nu rustig gestart, maar zijn toch wel een week tot tien dagen later dan andere jaren", vertelt Robert Vogel van AGF-Direct uit Zwaagdijk. "Maar de echte aantallen zijn er nog niet, ik hoop dat we die vanaf 10 juni kunnen aanbieden. Over de hele linie komt de teelt later op gang. Zo hebben we vandaag de eerste broccoli binnen, maar nog niet in de door de supermarkten gewenste maatsortering."


René Verdonk in het broccoliveld

"Gisteren hebben we de eerste 'pottenbloemkool' binnen gekregen. Er zat een gaatje tussen de winter -en zomerbloemkool. Maar het aanbod is nog zeer beperkt. Kwalitatief is het een prima bak kool, maar de eerste kool is nog niet zwaar. Met een dag of tien gaan we richting de normale aantallen toe. Tot die tijd blijft het nog een beetje sprokkelen", verwacht Robert.

"Het Franse bloemkoolseizoen loopt nu op zijn eind. In Frankrijk was de bloemkool brandduur. Hier zijn we gestart met een prijsniveau tussen de 1,60 en 2 euro voor de 'zessen'. Ook de ijssla loopt redelijk weg. De overgang naar Spanje en Nederland verloopt vaak wat rommelig, maar prijzen tussen de 6,50 en 7 euro zijn zeker acceptabel."

Foto rechts: Paksoi in het eigen merk Growers Glory 

Aanvullend maakt AGF-Direct het vollegrondsgroentenassortiment compleet met producten als paksoi, Romaine sla, later gevolgd door bleekselderij. "Zo blijven we kijken naar aanvullende producten die wat toevoegen aan ons assortiment. In het areaal van bloemkool en broccoli zie je de laatste jaren niet zulke grote wijzigingen meer optreden. Even uitbreiden is er niet meer bij, is alleen arbeidstechnisch vaak al een hele uitdaging om in te vullen."

Voor meer informatie:
Robert Vogel
AGF Direct
+31 (0)85 30 32 633
robert@agfdirect.nl  
www.agfdirect.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.