Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in 1e 4 maanden 2023

Albanese export kasgroenten +1%

Het weer was dit seizoen gunstig voor de Albanese glastuinbouw. De warme winter maakte een ononderbroken teelt van komkommers mogelijk, terwijl tomaten bijna een maand eerder op de markt kwamen. Dit vertaalde zich echter niet in grotere oogst- en exportvolumes. De gegevens over de kasgeteelde groenten en de buitenlandse handel daarvan laten in de eerste vier maanden van het jaar een volumestijging van slechts 1% zien.

De uitvoer van groenten bestaat voor het grootste deel uit tomaten, die dit jaar ook op de Italiaanse markt worden gebracht. Kastelers in de gemeente Dimal, een van de gebieden met de hoogste dichtheid aan kassen in het land, beweerden dat de productie voor degenen die geplant hebben dit jaar goed is geweest, maar dat de investeringen in de afgelopen twee jaar zijn verminderd door de stijgende inputkosten, de hogere fiscale lasten en de leegloop van het dorp.

Een kilogram tomaten die door de telers in kassen worden geteeld, worden aan exporteurs verkocht tegen 70 Lek per kilogram voor de beste kwaliteit, terwijl de prijzen volgens de categorieën 40-70 Lek per kilogram bedragen.

[100 Lek = €0,90 ]

Bron: albaniandailynews.com

Publicatiedatum: