Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Santana Ginger:

"Kleinere gemberoogst in Brazilië"

Na bijna 30 jaar in de foodretail gewerkt te hebben, richtte Djalma Santana in 2000 zijn bedrijf op in de staat Espirito Santo en begon met de teelt van gember.

"We hebben momenteel een netwerk van meer dan 200 partnertelers, we hebben een gloednieuw en groter pakstation gebouwd met gekoelde opslag en ozonbehandeling, om het hele proces van verpakken, opslaan en verzenden te beheren. Momenteel gaat 90% van de export naar Europa", vertelt verkoopmanager Lays Santana. We zijn er trots op dat we onze familienaam als merk kunnen vestigen!"

Van januari tot mei kan Santana's Ginger babygember via luchtvracht leveren, van juni tot december exporteert het bedrijf rijpe gember. "We beginnen nu aan het zeevrachtseizoen en we verwachten goede prijzen. In Brazilië is de oogst van gember voor 2023 kleiner."

Gevraagd naar de voordelen van Braziliaanse gember in vergelijking met andere landen die gember telen, wijst Lays erop dat de Braziliaanse gember bekend staat om zijn grote omvang en het geringe gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. "Veel van de gember wordt zonder chemicaliën geteeld, maar is niet biologisch gecertificeerd."

Voor meer informatie:
Lays Santana
Santana’s Ginger
Marechal Floriano/ES, Brazilië
Tel:  +55 27 999701585
[email protected] 

Publicatiedatum: