Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peruzzo Group:

"Ernstig tekort aan kiwi's op Franse markt"

Peruzzo Group biedt voornamelijk kiwi's aan uit Griekenland, Italië en Frankrijk. Dit jaar heeft een aantal aan het weer gerelateerde factoren echter een grote impact op het teeltproces gehad. Die impact kan leiden tot een middelmatig kiwiseizoen. "Eén ding is zeker: de komende weken zullen we veel schade ondervinden", vertelt directeur van Peruzzo Group Tony Saglietto.

"De diverse teeltgebieden hebben flink te lijden gehad onder een recordaantal regenbuien", vertelt Tony, verwijzend naar de overstromingen in Emilia-Romagna. "In Italië is bijna 40% van de opbrengst verloren gegaan. De schade is er bovendien zo groot dat veel van de kiwiplanten zijn afgestorven. De twee grootste teeltbedrijven in de regio zijn zwaar getroffen en staan al 10 dagen onder water." Ook in Chili hebben de onstuimige weersomstandigheden ervoor gezorgd dat er op dit moment sprake is van een tekort aan producten.

Griekse kiwi's in de schappen?
Terwijl Frankrijk het dit jaar goed doet, is Spanje bijna 20% van de opbrengst verloren. "Iedereen gaat zich op Griekenland richten en dan vooral Italië, het land dat de meeste kiwi's kwijt is geraakt. De prijzen zullen hierdoor extreem hoog zijn. Voorlopig lukt het Peruzzo Group nog om regelmatig te leveren, maar binnenkort "zal de groep niet meer alle klanten kunnen bedienen".

Toch breidt Peruzzo Group het kiwiassortiment binnenkort uit met nieuwe rassen gele en rode kiwi's, die momenteel worden aangeplant in het departement Gard in Frankrijk. De kiwi's uit dat departement zullen uiteindelijk in 2026 op de markt komen.

Voor meer informatie:
Peruzzo Group
La Bastide Antonin
3 avenue Mireille
13014 Marseille - Frankrijk
Tel. : +33 (0)4 91 10 30 50
[email protected]   
www.peruzzo-group.com 

Publicatiedatum: