Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Supermarktbus rijdt naar nog eens acht Duitse dorpen

Acht weken na de lancering van de eerste rijdende supermarkt maken REWE en Deutsche Bahn (DB) een positieve balans op. De mensen in Noord-Hessen reageren goed op de supermarktbus. Veel gemeenten willen deze dienst ook naar hun steden en dorpen halen. REWE en DB breiden daarom de dienstregeling uit met acht extra dorpen.

De ervaring van de eerste weken leert dat klanten graag hun boodschappen doen zodra de bus aankomt. Daarom verkorten REWE en DB de standtijden op de haltes om meer plaatsen in de route te kunnen opnemen. Op die manier zal de supermarktbus dagelijks tot vijf plaatsen aandoen en zullen nog meer mensen profiteren van de mobiele lokale leverancier. In veel steden en dorpen is de supermarktbus nu niet alleen een gewilde winkelmogelijkheid, maar ook een sociale ontmoetingsplaats.

Jürgen Scheider, voorzitter van de raad van bestuur van REWE Mitte: "Aan de ene kant is het ons doel om de plaatselijke bevoorrading te waarborgen. Maar we willen ook nieuwe 'voedselpunten' creëren voor de lokale bevolking en zo bijdragen aan de opwaardering van het platteland. En daar lijken we in te slagen."

Frank Klingenhöfer, lid van de raad van bestuur van DB Regio AG: "De supermarktbus is een echt succes. Met de nieuwe dienstregeling brengen we dagelijkse boodschappen tot aan de deur van nog meer mensen. Zo vervangt de supermarktbus nog meer autoritten voor de dagelijkse boodschappen en hebben vooral mensen zonder eigen auto er baat bij. Dat komt de mensen, de regio en het klimaat ten goede."

Jörn Berszinski, zelfstandig REWE handelaar: "We zijn blij met de goede respons op onze supermarktbus en de instemming van de bevolking. Onze eerste bevinding is dat waar de gemeenten met hun eigen campagnes betrokken zijn, de klantenfrequentie bijzonder hoog is."

REWE-verkoper Jörn Berszinski houdt rekening met de wensen van de klanten en past het aanbod voortdurend aan. Er zijn nu nog meer verse en regionale levensmiddelen aan boord, waaronder veel met de keurmerken "Bio aus Hessen" en "Geprüfte Qualität Hessen". Zelfs het gebak komt nu uit een bakkerij uit de regio. Ondertussen maken ook enkele lokale leveranciers gebruik van de komst van de winkelbus om hun waren aan te bieden, zoals hun eigen honing, eieren of vlees- en worstproducten.

Zo werkt de boodschappenbus
De winkelbus komt op vaste tijden naar verschillende plaatsen in de regio's Kassel, Schwalm-Eder en Waldeck-Frankenberg. Het assortiment bestaat uit 700 verschillende producten, komt overeen met dat van een gewone supermarkt en omvat verse groenten en fruit, gekoelde verse producten en diepvriesproducten, dranken en cosmetica.

De DB-dochter DB Regio Bus Mitte is verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van de winkelbus. De 18 meter lange bus is omgebouwd voor gebruik als supermarkt. In vergelijking met een gewone lijnbus zorgen onder andere extra airconditioningsystemen voor aangenaam winkelen. Met krachtige batterijen kan de markt tot acht uur lang zonder externe stroomvoorziening worden bediend.

Voor het regionale vervoer van de toekomst richt DB Regio zich op het verbinden van landelijke regio's met genetwerkte mobiliteitsdiensten per spoor en over de weg. Dit is precies waar de supermarktbus om de hoek komt kijken en moet helpen het aantal particuliere autoritten te verminderen. DB Regio Bus zet hiermee zijn succesvolle reeks van goede diensten voor de regio voort. DB Regio Bus exploiteert al zeven zogenaamde "Medibus" met medische apparatuur aan boord. Ze zijn onderweg als rijdende medische praktijken of voor mobiele eerstehulp- en vaccinatiecampagnes in landelijke regio's.

Voor meer informatie:
www.deutschebahn.com/de

Publicatiedatum: