Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri dit jaar waarschijnlijk niet naar de Nieuw-Zeelandse beurs

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Zespri zijn notering dit jaar naar de Nieuw-Zeelandse beurs zal verplaatsen, omdat het zichzelf "voldoende tijd" wil geven om met zijn aandeelhouders te overleggen. 

Vorig jaar vertelde Zespri, dat nu genoteerd staat aan de Unlisted Securities Exchange (USX), zijn aandeelhouders dat versterking van het aandeel van de telers in de coƶperatie een aandachtspunt was. Een optie daartoe was een notering aan de Nieuw-Zeelandse beurs (NZX). Volgens de regels van de coƶperatie zijn de aandeelhouders beperkt tot personen of entiteiten die een Nieuw-Zeelandse kiwiboomgaard bezitten of pachten.

Toenmalig voorzitter Bruce Cameron zei dat de raad van bestuur een reeks initiatieven had besproken die dit jaar en in 2024 zouden worden genomen om het aandeel van de telers en hun eigendom te verbeteren. Deze initiatieven zullen begin volgend jaar worden besproken. Voor veel van die initiatieven is een beursnotering aan de NZX een voorwaarde.

Een van die initiatieven is bijvoorbeeld een gerichte regeling voor herinvestering van dividend, zei hij. Maar Cameron zei in een update aan de aandeelhouders dat het bestuur goede vooruitgang heeft geboekt bij het begrijpen van mogelijke opties om het aandeel van de telers in Zespri het best te versterken.

"Naarmate onze plannen om het aandeelhouderschap te versterken vorderen, is het duidelijk geworden dat een NZX-notering in 2023 onwaarschijnlijk is.

Bron: farmersweekly.co.nz

Publicatiedatum: