Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oostenrijk: 3 mln euro schade door noodweer

De eerste zware onweersbuien van dit jaar hebben op 23 mei met hagel, zware regen en deels stormachtige wind schade veroorzaakt in verschillende teeltregio's van Oostenrijk. Zoals de Österreichische Hagelversicherung VVaG 's avonds aankondigde, hebben onweersbuien, die zich met name van het Waldviertel naar het oostelijke laagland en van de regio Graz naar het zuidelijke Burgenland verplaatsten, vooral tuinbouw- en fruitgewassen getroffen.


Beschadigde abrikozen in Neder-Oostenrijk (l) en beschadigde radijzen in Stiermarken

"Na de eerste inspecties verwachten we dat de totale schade in de provincies Neder-Oostenrijk, Burgenland en Stiermarken ongeveer drie miljoen euro zal bedragen", meldde perswoordvoerder Mario Winkler in een verklaring.


Beschadigd netwerk in Stiermarken

9.000 hectare getroffen
Het grootste deel daarvan, twee miljoen euro, komt voor rekening van Stiermarken. In de districten Graz-Umgebung en Weiz zijn op een oppervlakte van 3.500 hectare granen, steen- en hardfruit inclusief nettoschade, aardbeien, groenten en grasland getroffen. In Neder-Oostenrijk wordt de schade geraamd op 700.000 euro. In de districten Horn, Gänserndorf, Mistelbach en Wiener Neustadt Land is 4.000 hectare graan, druivengaarden, fruitgewassen en grasland getroffen.
De schade aan granen, maïs, soja en aardbeien (gedeeltelijk in de oogst) in de districten Güssing en Mattersburg in Burgenland bedraagt 300.000 euro. Een gebied van 1.500 hectare is getroffen.

Foto rechts: Aardbeien beschadigd door hagel in Burgenland.

Bron: Österreichische Hagel

Publicatiedatum: