Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cees en Wendy van Kuilenburg na overname ook actief in aardbeien- en kersenteelt

Hobbymatige frambozenteelt opmaat tot volwaardig fruitteeltbedrijf

Tholen - Hobbymatig begonnen Cees en Wendy van Kuilenburg uit Wadenoijen in maart 2016 met de frambozenteelt. "We wilden iets nieuws telen, wat hier in de Betuwe nog niet zo gangbaar is. Maar van het een kwam het ander en steeds kwam er een stukje bij en zo moesten we al gauw naar de Kamer van Koophandel omdat we serieuze afzet kregen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf."

Vanaf dit jaar heeft het stel ook het fruitteeltbedrijf van (schoon)vader A.R. van Kuilenburg overgenomen, dat al decennialang gespecialiseerd is in de teelt van kersen en aardbeien (stellingenteelt). Inmiddels beslaat het teeltareaal zo'n 1,75 hectare aardbeien, 1 hectare kersen en 1 hectare frambozen, waarbij er met zo'n 4 hectare grasland ook nog uitbreidingsmogelijkheden zijn voor de toekomst. De aardbeien bij Van Kuilenburg Zachtfruit zijn van het ras Favori, de frambozen van het ras Kwanza. "Afgelopen maandag zijn we gestart met de aardbeien plukken. We zien het seizoen met vertrouwen tegemoet." "Dit jaar gaat alle aandacht uit naar de overname, maar we hebben zeker groeiambities. Die sluiten ook aan bij de vraag van onze afnemer FruitMasters naar uitbreiding in beide producten. De kersen zien we meer als een leuk product om erbij te hebben", vertelt Wendy, voor wie als dochter van een potplantenkweker het agrarische werk niet vreemd is.

Omgekeerde osmose
"We hebben twee jaar geleden geïnvesteerd in een omgekeerde osmose-installatie. Daar hopen we steeds meer de resultaten van te zien, dit omdat de waterkwaliteit nu stabiel is en we zelf naar wens van de planten de meststoffen toe kunnen voegen. Daarnaast komt Cees z'n achtergrond als servicetechnicus in de elektrotechniek goed van pas. We hebben altijd een monteur bij de hand als er iets kapot gaat of als er iets veranderd moet worden."

Gevraagd naar de grootste uitdagingen antwoordt Wendy: "Voor nu is dat om het bedrijf goed over te nemen. Verder willen we vooral een mooie teelt neerzetten en zorgen dat onze klanten tevreden zijn en de veiling graag ons fruit wil hebben."

Voor meer informatie:
Cees en Wendy van Kuilenburg
Van Kuilenburg Zachtfruit
Bommelweg 69a
4014 PV Wadenoijen
[email protected]