Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
César Claramonte van Clasol (Spanje):

"Vraag naar steenfruit hoger dan aanbod"

Het aanbod van Spaans steenfruit is nog niet overvloedig, maar de vraag neemt toe met de geleidelijke stijging van de temperaturen in West- en Noord-Europa. Dat zorgt ervoor dat momenteel niet aan alle bestellingen kan worden voldaan, aldus César Claramonte, manager van het Spaanse Clasol.

"Tot nu toe waren de beschikbare hoeveelheden steenfruit beperkt, maar dat ging ook gepaard met een beperkte vraag. De situatie is echter volledig veranderd en de vraag is nu groter dan het aanbod, aangezien de komst van warmer en zonniger weer in Noord-Europa de consumptie van zomerfruit op gang brengt. We hebben moeite met het verwerken van alle bestellingen die we krijgen."

"Op dit moment komt het grootste deel van het steenfruit uit Murcia, waar de oogst van de extra vroege rassen is gedaald als gevolg van vorst in de maand maart en de hagelschade van enkele dagen geleden in de streek rond Águilas. Heel wat fruit dat al klaar was om geplukt te worden, is verloren gegaan", vervolgt César Claramonte.

"De oogst in Huelva loopt al ten einde en Badajoz, dat nu van start gaat, heeft nog niet veel volumes beschikbaar. Ook Griekenland en Italië zijn nog niet op de markt", voegt hij eraan toe.

Volgens de manager van Clasol zal er over ongeveer 10 dagen veel meer steenfruit beschikbaar zijn. Dan zou het geen probleem mogen zijn om aan alle vraag te voldoen. "Het lukt ons echter niet om goede telersprijzen te verdedigen, wat bizar is gezien het beperkte aanbod. Over het algemeen is het fruit van een hogere kwaliteit dan vorig seizoen wat betreft Brix-waarde en smaak, al zijn er overwegend kleine maten door de droogte."

Het bedrijf heeft percelen en een pakstation in Murcia. Op dit moment oogst het abrikozen, perziken, nectarines en paraguayo's en over een paar dagen ook pruimen. Binnen een maand zal het bedrijf product hebben uit de provincie Lleida, waar het overeenkomsten heeft met telers die, in tegenstelling tot veel andere telers, voorlopig niet zijn getroffen door de beperkingen op water voor irrigatie als gevolg van de extreme droogte.

 

Voor meer informatie:
César Claramonte
Clasol
Tel: +34 964585947 (Spanje)
Mob: +34 634137441
[email protected]
clasol.com/ 

Gerelateerde artikelen → Zie meer