Meeste Too Good To Go producten voldoen aan de voedselveiligheidseisen

De meeste Verrassingspakketten die aangeboden worden via de app Too Good To Go voldoen aan de voedselveiligheidseisen. Dat blijkt uit een steekproef van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA haalde 51 pakketten op bij onder meer hotels, all you can eat-restaurants en kantines en in geen geval was er een gevaar voor de voedselveiligheid, zo meldt NVWA.

Wel werden aanbieders aangesproken op het bewaren op de correcte temperatuur, het verstrekken van allergeneninformatie en het feit dat zij hun klanten moeten laten weten dat het eten bedoeld is om direct te consumeren.

App Too Good To Go
Via de app Too Good To Go kunnen bedrijven een Verrassingspakket aanbieden. Daarin zitten voedingsmiddelen waarvan de houdbaarheidsdatum bijna verstrijkt. Doel is om voedselverspilling tegen te gaan. In 2022 controleerde de NVWA of aanbieders de regels rond het bewaren van voedsel naleven. En of zij hun klanten goed informeren.

  • Er werden weinig overtredingen rond temperatuur of houdbaarheid geconstateerd.
  • Wel moeten bedrijven hun klanten beter informeren over mogelijke allergenen in onverpakte levensmiddelen.
  • Ook moeten aanbieders benoemen dat bederfelijke levensmiddelen bedoeld zijn om direct te consumeren.

Geen maatregelen opgelegd
De inspecteurs voerden een zogenoemde monitorende inspectie uit. Daarom zijn geen maatregelen opgelegd. Wel zijn bij overtredingen de betrokken bedrijven hierop aangesproken. Er is nergens direct gevaar voor de voedselveiligheid geconstateerd.

Geen extra inspecties nodig
De meeste aanbieders van Verrassingspakketten gaan verantwoord om met hun producten. De NVWA ziet daarom op dit moment geen reden om extra inspecties uit te voeren. De NVWA blijft de ontwikkelingen om voedselverspilling tegen te gaan volgen en voert zo nodig opnieuw inspecties uit.

Bron: NVWA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.