Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe technologie detecteert snel voedingsstoffen in gewassen

Een nieuwe technologie is in staat om de voedingsbestanddelen van gewassen in enkele ogenblikken te analyseren. Het werkt via een massaspectrometrie met behulp van tandem ionisatie door electrospray (Pesi/MS/MS), die de evaluatie en verbetering van de kwaliteit van de plant kan ondersteunen. Onderzoekers van de universiteit van Nagoya, Japan, wijzen erop dat het instrument bovendien andere plantmetabolieten kan analyseren, die bijdragen tot de kwaliteit van gewassen en hun verwerkte producten, met inbegrip van hun smaak, aroma, kleur en functionaliteit.

De technologie bestaat erin een sondenaald in een monster te steken, waarna de verbindingen die zich aan de sondetip hechten met hoogspanning worden geïoniseerd en met Pesi/MS/MS worden geanalyseerd. Naast de reeds genoemde voordelen, wordt opgemerkt dat de procedure geen voorbehandeling vereist van het te onderzoeken voedsel, noch scheiding van monsters, waardoor het geschikt is voor hoge-doorvoeranalyse.

Bron: blueberriesconsulting.com

Publicatiedatum: