Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije wil in 2025 euro invoeren

De Bulgaarse autoriteiten hopen uiterlijk op 1 januari 2025 klaar te zijn om de euro in te voeren. Volgens het Bulgaarse ministerie van Financiƫn heeft de regering al verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat dit haalbaar zal zijn en maakt het vorderingen om toe te treden tot de eurozone.

De verklaring van het ministerie over de invoering van de euro komt nadat sommige media van het land speculeerden dat de autoriteiten besprekingen voeren over uitstel tot na de deadline van januari 2025, na een ontmoeting tussen de minister van Financiƫn, Rositza Velkova, met de voorzitter van de Eurogroep, Paschal Donohoe, en de uitvoerend vicevoorzitter van de EU-commissie, Valdis Dombrovskis.

Het ministerie verzekerde niet alleen nogmaals dat het land ernaar streeft om begin 2025 tot de eurozone toe te treden, maar benadrukte ook het belang daarvan. Door toe te treden tot de eurozone zal Bulgarije deel gaan uitmaken van een gemeenschap die de euro als nationale munt gebruikt en zal het zowel politieke als reputatievoordelen ondervinden, waardoor het land dichter bij enkele van de meest ontwikkelde Europese landen komt te staan.

Bron: schengenvisainfo.com

Publicatiedatum: