Kees Oskam: "Ideaal voor de kleine verbruiker"

Nieuwe kartonnen '4 pack'-verpakking voor appelen

Tholen - De algehele appelmarkt is volgens Kees Oskam sinds het voorjaar in een wat ander daglicht komen te staan. "In Nieuw-Zeeland is de appelteelt getroffen door slechte bloei- en groeiomstandigheden, Zuid-Afrika maakt betere prijzen buiten Europa en ook Chili en Argentinië spreken niet meer zo aan in Europa. Bovendien zijn de voorraden in Europa weliswaar afgebouwd, maar zijn er nog altijd voldoende appelen uit eigen regio beschikbaar. Ook regionaliteit speelt een steeds belangrijkere rol."

Handelsmaatschappij Jan Oskam kan vanaf vanaf nu een '4 pack' (73mm+) aanbieden. "Hiermee richten we ons op de kleine verbruiker, die wat meer wil besteden aan gemak. Deze één- of tweepersoons huishoudens geven de voorkeur aan een goede frisse appel om de week mee door te komen. Voorverpakt in papier geeft deze verpakking geen onnodige vervuiling. Extra voordeel is dat we hiermee gegraai in het schap - en daarmee ook productieverlies - voorkomen. Voor de caissières zijn er geen stickers nodig en de marges zijn uitstekend", vertelt Kees.

De focus ligt bij de verpakkingen in eerste instantie op de Bonita-appel (Crisp Pink x Topaz), die sinds enkele jaren wordt geteeld en begeleid, maar ook Red Prince, Elstar en Golden Delicious zullen in deze verpakking verkrijgbaar zijn. Met 17 x 4-packs in een omdoos 40 x 60 cm wordt een fatsoenlijke palletbelading gerealiseerd. "De kwaliteit is gegarandeerd, omdat er handmatig wordt ingepakt direct vanaf de sorteerlijnen."

Voor meer informatie:
Kees Oskam
Jan Oskam BV
+31 (0)6 53371003 
kees@janoskam.nl  
www.janoskam.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.