Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Vernooij (Urfruit):

"Historisch hoge prijzen voor Conference peren, maar lang niet iedereen profiteert dit seizoen"

Tholen - De perenmarkt heeft sinds januari van dit jaar een flinke stijging op het gebied van prijs doorgemaakt. "Op dit moment worden historisch hoge prijzen betaald voor Conference peren. De vraag is nu of de consumenten deze prijzen blijven betalen of overschakelen naar alternatieven zoals steenfruit of zachtfruit", aldus Mark Vernooij van Urfruit.

"De huidige hoge prijzen zijn spijtig genoeg niet voor iedereen weggelegd. Bij de start van het seizoen zijn er peren verkocht voor een schijntje van de huidige prijzen. Voor de telers die tijdens de start, al dan niet noodgedwongen, hebben moeten verkopen, is het vergelijk op prijsniveau zuur. Uiteraard hebben die lage prijzen in veel verkoop geresulteerd, echter profiteert het gros van de telers hier niet meer van vanwege gedane zaken. Als sector mogen we echt kritisch naar ons zelf kijken, de verdeeldheid is te groot. In bijvoorbeeld Italiƫ hebben ze veel uitdagingen op het gebied van teelt, maar de afzet is daar vele malen beter georganiseerd", constateert Mark.

"Een belangrijk voordeel van de peren dit jaar is de uitstekende smaak. Afgezien van enkele probleemcellen is de kwaliteit van de peren nog steeds goed. Het lijkt dan ook dat we met de juist behandelde cellen, klanten nog tot ver aan de nieuwe oogst kunnen voorzien van goede peren", vervolgt de exporteur. "Wat betreft de situatie in de boomgaarden: er zijn redelijk wat bloemen, maar het bloeiweer was matig. Hierdoor wordt, naar de meest recente voorspellingen, een laat seizoen verwacht. Hopelijk zorgt het weer in de komende maanden voor goede omstandigheden, zodat de perenoogst voor het komende seizoen zich goed kan ontwikkelen."

"Al met al is het een spannende tijd voor de perenmarkt. Het is afwachten hoe de markt zich verder zal ontwikkelen en of de peren hun positie kunnen behouden. De hoge prijzen kunnen consumenten afschrikken, maar de uitstekende smaak van de peren zal de consument hopelijk over de streep trekken", besluit Mark.

Voor meer informatie:
Mark Vernooij
Urfruit
Marketing 45
6921 RE Duiven
+31 (0)575 472 473
m.vernooij@urfruit.nl     
www.urfruit.nl