De vogelgrieppandemie, verantwoordelijk voor de dood van meer dan 150 miljoen kippen sinds 2020, heeft de prijzen van eieren opgedreven en een dringende behoefte aan duurzame alternatieven gecreëerd. Ook de algemene inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne speelt een rol.
FreeFromThat, een afdeling van de Vegan Gastronomy Culinary Academy, heeft echter samengewerkt met het Nederlandse AVEBE om Potato Protein+Plus te lanceren, een nieuw product ter vervanging van eieren in diverse voedseltoepassingen.
Potato Protein+Plus is een natuurlijk eiwit afkomstig van biologische aardappelen en gecombineerd met Mycelium van paddenstoelen, dat een uitstekende oplossing biedt voor het creëren van eivrije texturen in gebak en andere traditionele voedingsmiddelen op basis van eieren. FreeFromThat streeft ernaar een reeks plantaardige, allergievrije producten aan te bieden met functionele ingrediëntensystemen voor verbeterde textuur en mogelijkheden in voedseltoepassingen.
Potato Protein+Plus is een product dat niet alleen een betaalbare optie biedt voor voedingsbedrijven, maar ook tegemoet komt aan de vraag van de consument naar plantaardige producten die qua smaak en textuur sterk lijken op traditionele zuivel- en eierproducten.
Bron: potatonewstoday.com