Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Einde digitale wereldkaart WestlandWerelds

Na twee jaar discussie tussen de gemeente Westland en initiatiefnemer en coördinator Ard Dekker over het voortbestaan van de digitale wereldkaart WestlandWerelds heeft Dekker gemeend te moeten stoppen met zijn burgerinitiatief WestlandWerelds.

De kaart is in maart 2019 gelanceerd op een website van de gemeente Westland. In april 2021 gaf de gemeente Westland aan dat de kaart zou overgaan naar Greenport West-Holland, maar in juli 2022 werd aangegeven dat dit niet doorging en de kaart van de website van de gemeente zou verdwijnen.

Daarna heeft Dekker in november 2022 mondeling richting de gemeenteraad kenbaar gemaakt dat hij als geboren en getogen Westlander bereid is als coördinator met WestlandWerelds te willen blijven doorgaan, mits 1) de kaart alsnog wordt opgenomen op de website van de gemeente Westland; en 2) de gemeente -in overleg met Dekker- de promotie van WestlandWerelds actief ondersteunt.

Actieve rol gemeente
Vanaf de start heeft Ard Dekker aangedrongen op een actieve rol van de gemeente, omdat het verhogen van het imago van Westland als wereldhoofdstad voor de glastuinbouw de belangrijkste doelstelling is van de kaart. WestlandWerelds is een digitale wereldkaart waarop zichtbaar wordt gemaakt waar in de wereld organisaties uit Westland en omgeving actief zijn en met welke activiteiten zij een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen (Sustainable Development Goals; SDG’s) van de Verenigde Naties.

Met meer dan 275 organisaties uit Westland en omgeving en meer dan 1600 locaties in de wereld is sprake van een volwassen kaart die de nodige toepassingen kent (WNTWeb, INtoTuinbouw, op scholen, bij handelsdelegaties, video/cursus WHC, webinars, etc.). De kaart is gemiddeld door ongeveer 1.500 mensen per maand bekeken.

Geen bijdrage 
Nagenoeg alle fracties van de gemeenteraad gaven november 2022 aan dat ze dit burgerinitiatief wilden blijven omarmen. In februari 2023 is de digitale wereldkaart wel op de vernieuwde website van de gemeente Westland geplaatst. Na overleg blijkt wethouder Varekamp niet actief te willen bijdragen aan de communicatie van WestlandWerelds. Het promoten van individuele initiatieven ziet hij niet als een taak van de gemeente. De gemeente kiest er juist voor om in clusterverband de promotie van Westland en de Greenport te verzorgen.

Aangezien een bijdrage van de gemeente aan de communicatie voor Ard Dekker voorwaardelijk was om te blijven doorgaan met dit initiatief heeft hij besloten dat er per 1 juli a.s. een einde komt aan  WestlandWerelds. De organisaties die op de kaart staan zijn geïnformeerd. 

Voor meer informatie:
Westland Werelds
Nobelstraat 14
2693 BC 's-Gravenzande
Tel: +31 624331663
[email protected] 
www.westlandwerelds.nl

Publicatiedatum: