Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aspergegilde Limburg reikt 1e Gouden Aspergemes uit aan Martin Frankort

Op zondag 2 april heeft Aspergegilde Limburg het eerste Gouden Aspergemes uitgereikt aan Martin Frankort, als blijk van waardering voor zijn bijzondere inspanningen voor zowel de agrarische sector als zijn maatschappelijke betrokkenheid. De nieuwe traditie werd geïntroduceerd tijdens de feestelijke opening van het aspergeseizoen, die door Aspergegilde Limburg werd georganiseerd op locatie bij Kasteel de Keverberg in Kessel, zo meldt het gilde.


Overhandiging Gouden Aspergemes

De Limburgse aspergesector kwam op zondag 2 april samen bij Kasteel de Keverberg in Kessel voor de opening van het aspergeseizoen. De feestelijke bijeenkomst werd voor de eerste keer georganiseerd door Aspergegilde Limburg, waarmee een traditie van het eerdere AspergeGilde Peel en Maas is voortgezet. Naast de aspergetelers en periferie, werd de bijeenkomst ook bijgewoond door Burgemeester Delissen van de gemeente Peel en Maas en diverse Limburgse wethouders.

Het programma werd geleid door presentator Robert Janssen en begon met een toelichting van de doelstellingen en het programma van Aspergegilde Limburg door voorzitter Jan Linssen en bestuurslid John Schoeber. Har Timmermans mocht namens Kasteel de Keverberg vertellen over de geschiedenis en huidige mogelijkheden van deze bijzondere locatie. Daarna was het woord aan Martin Frankort die tijdens een persoonlijke presentatie toelichtte hoe zijn verleden, ondernemerservaringen en reizen hebben geleid tot de oprichting van Kidzbase.

Vervolgens was de eer aan Rik Kursten, bestuurslid van het Aspergegilde Limburg, om een nieuwe traditie in te luiden: "Als nieuwe vereniging, gaan wij beginnen met een nieuwe traditie. Wij gaan dit jaar het eerste het 'Gouden Aspergemes' uitreiken als blijk van waardering voor een bijzondere persoon of organisatie. Bijzonder voor Limburg, voor de agrarische sector én voor de maatschappij. Het eerste Gouden Aspergemes reiken wij vandaag uit aan Martin Frankort, die voldoet aan al onze criteria." Martin Frankort is trots dat hij het eerste Gouden Aspergemes mag ontvangen en besluit met de woorden dat "iets doen voor de medemens je een blijer mens maakt".

"Na dit mooie moment, verzorgde Ger Frenken met zijn buut 'de sollicitant' voor een vrolijke afsluiter. Na afloop was er een gezellige borrel, waarbij de laatste ins en outs voor het aspergeseizoen 2023 met elkaar werden besproken. Aspergegilde Limburg kijkt terug op een geslaagde opening en wenst de aspergesector en de consumenten een overheerlijk aspergeseizoen", besluiten ze.

Voor meer informatie:
Aspergegilde Limburg
[email protected] 
www.aspergegildelimburg.nl  

Publicatiedatum: