De eerste Hoogstraten aardbeien zijn voor de Belgische koning

Door het weer zijn Hoogstraten aardbeien wat later dan andere jaren, maar nu is het nieuwe seizoen dan toch echt begonnen.

"En wie kan deze aardbeien beter vertegenwoordigen dan de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten. Dit bijzondere gezelschap, dat representatief is voor de hele sector, biedt zoals ieder jaar de eerste aardbeien aan onze koning, koning Filip", zo meldt Coöperatie Hoogstraten. 

Hoogstraten teler Luc Krijnen is in de ochtend van 27 maart al vroeg opgestaan om de aardbeien te plukken. "De telers van Coöperatie Hoogstraten zijn trots op hun product en teler Luc, ook lid van de Ghesellen van de Aardbei van Hoogstraten, brengt ze met veel plezier naar Brussel."

De koning ontvangt de Ghesellen eens in de 5 jaar persoonlijk. Andere jaren is er een afgevaardigde. Dit jaar worden de aardbeien in ontvangst genomen door Adjunct-Protocolchef bij het Huis van Zijne Majesteit de Koning: mevrouw Hilde Vanden Berghe. "Zij is zeer enthousiast over de heerlijke smaak van de aardbeien."

Donderdag zullen de Ghesellen naar Antwerpen afzakken om de Gouverneur, Cathy Berx , te verblijden met de rode juweeltjes. Vrijdag is dan de aftrap van het seizoen op Coöperatie Hoogstraten met de traditionele verkoop van de eerste kist aardbeien. De opbrengst gaat, zoals de traditie voorschrijft, naar een goed doel.

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59 
2320 Hoogstraten, België
+32 33 40 02 11
info@hoogstraten.eu    
www.hoogstraten.eu       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.