"Meer budget, meer lokaal en minder administratieve lasten"

EU landbouwcommissie stemt over budget voor groenten en fruit op school

De Europese landbouwcommissie heeft donderdag een rapport aangenomen waarin ze meer budget vraagt voor het schoolprogramma voor groenten, fruit en melk op school. Europees Parlementslid en lid van de landbouwcommissie Hilde Vautmans geeft aan blij te zijn dat er prioriteit wordt gegeven aan lokale en seizoensgebonden producten.
 
"Het huidige schoolprogramma voor fruit, groenten en melk op school, in Vlaanderen vertaald in Oog voor Lekkers, loopt dit jaar af. Ik ben altijd een grote voorstander geweest van het programma, maar er was zeker nog ruimte voor verbetering. Vandaag heeft de Europese landbouwcommissie haar aanbevelingen gestemd.
Het Europees Parlement roept op initiatief van onze liberale fractie de Commissie en de lidstaten op om het budget te verhogen, zodat het enerzijds meer leerlingen bereikt en anderzijds het hele jaar door kan worden ingezet. Daarnaast heb ik er vooral op gehamerd dat we de administratieve lasten verminderen en de procedures vereenvoudigen. Ik ben dan ook blij dat deze aanbevelingen door de volledige landbouwcommissie gedragen worden", aldus Hilde Vautmans (Renew Europe, Open Vld).
 
"In Europa werden tot nu toe 240.000 ton aan fruit en groenten en 580.000.000 liter melk via dit programma uitgedeeld aan jaarlijks een twintigtal miljoen Europese kinderen, waaronder 420.000 in ongeveer 2.400 Belgische scholen. Voor Vlaanderen betekende dit in het schooljaar 2019 – 2020 zo’n 448.000 kg fruit en groenten en 132.000 liter melk in meer dan 1.200 scholen of voor ongeveer 252.000 leerlingen. Dit is een echt Europees project voor onze burgers en kinderen, we moeten er daarom voor zorgen dat elk kind ervan kan genieten en dat het voor scholen geen extra last is. Het is aan de Europese Commissie om aan de slag te gaan met onze aanbevelingen", benadrukt ze.

Voor meer informatie:
Hilde Vautmans
+32 (0)478 66 28 32
hilde@vautmans.eu 
www.hildevautmans.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.