Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smiley-Apple vanaf mei verkrijgbaar in 2.000 supermarkten

Appelteler maakt droom waar met nieuwe verwerkingsfabriek voor geschilde appelpartjes

Tholen - In Yerseke heeft een nieuwe appelschil- en snijfabriek het licht gezien: Smiley-Apple. "Mijn vader Jack heeft meer dan dertig jaar ervaring in de appelteelt en heeft ook altijd fruit verwerkt voor bakkerijgrondstoffen", vertelt verkoper Joery Goense. "Vroeger droomde hij er al van om geschilde appelpartjes op de markt te brengen. Dat stond nog altijd op zijn to-do-list en vorig jaar heeft hij deze droom waargemaakt."

Sinds oktober 2022 is de fabriek waar de appelpartjes geproduceerd worden operationeel. "We hebben het goed aangepakt en gelijk een high-care fabriek gebouwd. Zo konden we in één keer alle benodigde certificeringen halen. In een volledige dag hebben we de mogelijkheid om 20.000 bakjes te produceren", vertelt Joery. De fabriek bestaat uit een schil- en sealafdeling. Voor de schil- en verpakkingsmachines kwam Smiley-Apple uit bij de lokale leveranciers Murre Techniek en Tramper Technology.

"Het was natuurlijk best een waagstuk om een fabriek te bouwen, voordat we op zoek gingen naar klanten, maar met de commitment van Jumbo durfden we deze stap aan. Vanaf mei gaan we dagelijks 2.000 supermarkten voorzien, waaronder Jumbo, Spar en Dirk en enkele franchise-supermarkten. Daarnaast gaan we vanaf dat moment 100 gezonde schoolkantines van onze appelpartjes voorzien en hebben we via ziekenhuis ADRZ ook de intrede in de zorg gemaakt. Al met al kun je wel spreken van een overweldigende start."

Smiley-Apple werkt met het appelras Kanzi, en krijgt de appelen aangeleverd door coöperatie FruitMasters. "We waren gestart met de Elstar-appel, maar met name de bite van de Elstar bleek niet geschikt voor de partjes, daarom zijn we overgestapt op de friszoete Kanzi-appel, die we nu jaarrond willen gaan voeren. FruitMasters kan deze appelen op de millimeter sorteren en levert de appelen bij ons aan."

Hij ziet veel potentie in de verkoop van de gesneden appelpartjes. "Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat de appelconsumptie maar liefst 70% hoger ligt als een appel geschild en gesneden wordt aangeboden. Ons doel is dat de Smiley Apple binnen een paar jaar overal verkrijgbaar is. Daarvoor gaan we ons merk veel bekendheid geven, iedereen moet weten dat de Smiley Apple het lekkerste gesneden appeltje uit de markt is."

"Wij brengen onze geschilde en gesneden appelpartjes in een plastic gerecyclede cup op de markt. Deze cup bestaat voor circa 65% uit gerecycled materiaal van PET en is zelf ook weer volledig recyclebaar. We bieden de verpakkingen aan in 100, 150, 200 en 300 gram", vertelt Joery. Op de vraag of Smiley Apple ook wil uitbreiden naar andere fruitsoorten, lacht Joery: "Laten we eerst de Smiley-Apple maar eens groot maken. Wel zijn we in gesprek met Tante Fanny om de Smiley-Apple als ready-to-cook appeltaartpakket aan te bieden."

Voor meer informatie:
Afdeling verkoop
Joery Goense
Smiley-Apple 
Grintweg 40A
4401 NG Yerseke
Tel: +31 (0)113 855555 
Info@smiley-apple.nl
www.smiley-apple.nl