Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aantal glasgroentetelers Vlaanderen steeg tussen 2019-2021

Het aantal bedrijven met glasgroenten daalt jaarlijks, maar is de laatste 2 jaar opnieuw aan het stijgen. Dat blijkt uit ge├╝pdatete cijfers over de Vlaamse glasgroenteteelt.

De gemiddelde oppervlakte groenten onder glas per bedrijf is ook gestegen. In 2021 wordt er gemiddeld 1,8 ha groenten onder glas geteeld per bedrijf. Voor de gespecialiseerde glasgroentebedrijven geldt dat het gemiddelde areaal hier 2,3 hectare is. 

Een kanttekening bij de cijfers lijkt wel op zijn plaats. Als gevolg van eerst corona en daarna de energiecrisis zijn ook veel telers gestopt. Mogelijk is daar het effect bij een nieuwe update van de cijfers van terug te zien. De schaalvergroting die is ingezet, zal doorgaan.

In 2021 worden er op 699 bedrijven, ofwel 3% van de Vlaamse landbouwbedrijven, groenten onder glas geteeld. In 2021 zijn er 495 bedrijven met groenten onder glas, die een gespecialiseerd groentebedrijf zijn. 

Bovenstaande grafieken komen van het platform met Landbouwcijfers van het Vlaams Departement Landbouw en Visserij waarop op 14 maart 2023 een update verscheen.

Publicatiedatum: