Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocado opkomend fruit in India

Westfalia Fruit India is verheugd met de aankomst van de eerste avocadocontainer van het seizoen uit Tanzania. Ondertussen zijn ook enkele ingevlogen volumes van Westfalia Fruit Peru in India ontvangen, wat het begin markeert van een nieuw opwindend seizoen.

"Vorig jaar zijn we begonnen met het vermarkten van avocado's in India. In dat eerste jaar hebben we ons gericht op het leggen van directe contacten met alle grote retailers en op het opzetten van een distributienetwerk. Westfalia Fruit India werkt samen met drie Indische distributeurs: Work In Business, NGK Trading en Sam Berry Exotics. In nauwe samenwerking met de distributeurs heeft Westfalia Fruit India een zeer diepe marktpenetratie bereikt, niet alleen in de metropolen, maar ook in Tier-1- en Tier-2-steden. We willen onze avocado's beschikbaar stellen in meer dan 100 steden in heel India. Westfalia Fruit India is meteen marktleider en de grootste importeur van avocado's in India", zegt GVK Naidu, directeur van de Sam Agri Group, de Indiase joint venture partner van Westfalia.

Zac Bard, directeur van Westfalia Fruit India: "We zijn nu bezig met de bouw van de eerste avocado-rijperij in Mumbai om rijpe en ready-to-eat avocado's aan te kunnen bieden aan retail- en foodserviceklanten. Nu de Indiase markt zich snel aanpast aan e-commerce, willen we ready-to-eat avocado's direct aan de consument kunnen leveren en zo een sterk verbeterde ervaring bieden. Westfalia Fruit India werkt nauw samen met alle grote offline en online retailers in heel India om de consumptie van avocado's te stimuleren."

In 2023 worden voor het eerst in India geteelde Hass-avocado's geoogst op een areaal van ruim 500 hectare. Westfalia Fruit India is uitstekend geplaatst om jaarrond avocado's van meerdere herkomsten aan te bieden.

Westfalia Fruit India is pionier op het gebied van teelt, import en afzet van avocado's in India met volledig geïntegreerde activiteiten en de grootste geografische voetafdruk. "Dit is nog maar het begin van onze avocadoreis in India. De verwachting is dat avocado's de komende jaren onderdeel zullen worden van het dagelijkse dieet, waarbij dit 'superfruit' direct beschikbaar en gemakkelijk toegankelijk zal zijn."

Westfalia Fruit India is een dochteronderneming van Westfalia Fruit, opgericht in een joint venture met Sam Agri (India) en Dvori-Or & Zohara Farms (Israël), om Hass-avocado's in India te introduceren en ook andere internationaal geaccepteerde rassen die geschikt zijn voor teelt in het Indiase klimaat. Westfalia Fruit India brengt Hass-avocado's in India op de markt die afkomstig zijn van Westfalia's wereldwijde netwerk van teeltbedrijven.

Voor meer informatie:
Ajay TG
Westfalia Fruit India
Tel: +91 70326 56796
ajay.tg@westfaliafruit.com
www.westfaliafruit.in
 

Publicatiedatum: