Appels schillen met AI-geoptimaliseerde 3D-vision

Tijdens FPC Future presenteert Scorpion Vision, een machine vision automatiseringsbedrijf, een gloednieuwe toepassing voor zijn AI-powered 3D vision-platform. Met de nieuwe 3D+AI-oplossing kunnen verwerkers van AGF voor het eerst het schillen, het verwijderen van klokhuizen en snijden van appels automatiseren zonder de opbrengst te beïnvloeden. De oplossing is bedacht als antwoord op de vraag om automatisering die kan helpen het tekort aan ongeschoolde arbeids-krachten op te lossen.Appelverwerking is een uiterst arbeidsintensieve taak, maar tot nu toe zijn pogingen tot automatisering op dit gebied niet succesvol geweest. Zowel mechanische als 2D-visionsystemen worstelden met de inherente product variabiliteit, wat resulteerde in onbetrouwbare prestaties en onaanvaardbaar veel afval.

Zo gemakkelijk als appeltaart...
Scorpion Vision heeft deze uitdaging overwonnen door geavanceerde 3D-camera's in te zetten met mogelijkheden voor kleur- en vormmeting, en ze te trainen in het identificeren en lokaliseren van bepaalde kenmerken van bijvoorbeeld de pitten, met behulp van AI. Deze intelligentie wordt vervolgens in de vorm van coördinaten doorgegeven aan een servo en stuurt de robotschiller, -mes of -boor om zijn actie met millimeterprecisie uit te voeren.

Het mooie van deze aanpak is dat het vision-systeem kan worden aangeleerd te werken met variabiliteit zonder dat dit gevolgen heeft voor de verwerkingsprestaties of de nauwkeurigheid. Door AI toe te passen op machine vision in zijn 3D Agritech camera is Scorpion erin geslaagd een zeer hoog niveau van herhaalbaarheid te bereiken, wat de sleutel is tot een hoge opbrengst en minimale verspilling. Met deze op maat gemaakte combinatie van 3D-visie en AI kunnen opbrengsten van meer dan 99% worden bereikt, vergeleken met de opbrengsten van 70% die typisch zijn voor mechanische of 2D-visiesystemen.


Scorpion Vision heeft geavanceerde 3D-camera's ingezet met mogelijkheden voor kleur- en vormmeting, en deze getraind om met behulp van AI bepaalde kenmerken zoals stippen te identificeren en te lokaliseren.

Paul Wilson, Managing Director bij Scorpion Vision: "We zijn verheugd om onze bewezen AI-geoptimaliseerde vision-technologie naar een nieuw deel van de AGF-sector te brengen. Het is de eerste keer dat een commercieel levensvatbare oplossing voor het automatiseren van appelverwerking beschikbaar is. In dit opzicht is AI een game-changer, het biedt de ontbrekende schakel die nodig was om visiongestuurde robotica te bouwen die hoge opbrengsten kan garanderen ondanks variabele materie."

De 3D+AI-oplossing van Scorpion is beproefd en getest in een reeks producttoepassingen, van het ontkoppen van maiskolven, koolraap en prei tot het snijden van sla, het verwijderen van de buitenste bladeren van spruiten en het ontschelpen van zeevruchten.

Voor meer informatie:
Paul Wilson
Scorpion Vision
Tel: +44 (0) 1590 679333
www.shop.scorpion.vision


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.