Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tweede lustrum Limburgse asperges in Zwitserland

10 jaar 'Spargeltour' Nederlandse topkoks

Het begon tien jaar geleden als een grap, maar is in het weekend van 31 maart inmiddels aan zijn tweede lustrum toe: het jaarlijkse Limburgse aspergefeest oftewel de ‘aspergebedevaart’ in de Zwitserse Hostellerie am Schwarzsee, nabij het meer van Genève. Sterrenkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas heeft de afgelopen weken druk gebeld met collega-chefs en dat heeft ertoe geleid dat eind deze maand niet minder dan 12 (!) Nederlandse culinaire sterren boven de Schwarzsee zullen schijnen.

René Brienen tijdens de 9e editie in 2022.

‘Het is welbeschouwd gekkenwerk om ‘even’ op en neer naar Zwitserland te rijden voor een potje koken, maar alle collega’s die ik heb gebeld staan te trappelen om mee naar Schwarzsee te gaan om daar samen een asperge galadiner te koken. Mijn streven was natuurlijk om voor dit lustrum met tien chefs van elk één ster te gaan koken, maar door de deelname van 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma komen we uit op maar liefst 12 sterren,’ zegt René Brienen trots. Verder wordt ‘mr. Asperge’ vergezeld door enkele meesterkoks, weliswaar zonder Michelinster maar ook erkende toppers in hun vak.

De deelnemende chefs zijn:

(*) : Teus van Schaik
(*) en Meesterkok: Maarten Camps, Frans Gerrits, Hans Snijders, André van Doorn, Paul Fagel, Lars van Galen, René Brienen
(***): Jacob Jan Boerma
(Meesterkok): Hein Willemsen, Michel Lambermon
(Verdere topchefs): Djailany van Laarschot, Ton van Hees, Bertus Liefting
(Affineur): William van Hest
(Meester ijsbereider): Theo Clevers

Een bijzondere vermelding krijgt de nestor van het gezelschap, te weten de 80-jarige Paul Fagel die onlangs door Gault Millau werd onderscheiden met de Lifetime Achievement Award.

Voor Nederlandse aspergeliefhebbers die ook eens op een andere manier van het witte goud – namelijk mét uitzicht op de besneeuwde Zwitserse Alpen - willen genieten, heeft Hostellerie am Schwarzsee een aantrekkelijk geprijsd verblijf samengesteld, inclusief aspergegala.

Voor informatie en boekingen: www.hostellerieamschwarzsee.ch.

Publicatiedatum: