Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Boek uw stand op Asia Fruit Logistica

"Chinese markt op weg naar sterke terugkeer"

Deelnemers worden aanbevolen hun stand te reserveren en vast te leggen op de belangrijkste beurs voor AGF in Azië.

Asia Fruit Logistica is dit jaar terug in Hong Kong en vindt plaats op 6-8 september 2023 in AsiaWorld-Expo.

Grote bedrijven uit 27 verschillende landen en regio's uit alle continenten hebben zich al ingeschreven om deel te nemen aan de belangrijkste vakbeurs voor groenten en fruit in Azië.

Boek vandaag nog uw stand en verzeker u van uw plaats in 2023!

Exposeren op Asia Fruit Logistica stelt bedrijven in staat om hun producten en diensten te presenteren aan duizenden professionele bezoekers en beslissers. Deelnemers kunnen in contact komen met belangrijke spelers, bestaande partnerschappen versterken en nieuwe zaken ontwikkelen met bedrijven uit de hele waardeketen, terwijl ze essentiële informatie verzamelen over elk aspect van de zich snel ontwikkelende AGF-sector in Azië.

Asia Fruit Logistica vindt plaats samen met AsiaFruit Congress, het belangrijkste conferentie-evenement over AGF in Azië. Topsprekers delen hun inzichten over de belangrijkste onderwerpen in de sector via een mix van boeiende paneldiscussies en gesprekken met deskundigen.

Chinese markt op weg naar sterke terugkeer
In 2022 importeerde China 7,3 mln ton fruit ter waarde van € 13,6 mld, een stijging van 4% j-o-j en 8% op jaarbasis, volgens recent gepubliceerde overheidsgegevens. De fruitimportcategorieën met de hoogste waarde waren durian, kersen, bananen, mango en kokosnoten.

In 2022 exporteerde China in totaal 3,2 mln ton fruit met een waarde van € 4,3 mld; appelen, druiven, citrus, peren en grapefruit waren de belangrijkste producten, waarbij het grootste deel van de export naar markten in Zuidoost-Azië ging, zoals Vietnam, Thailand, Indonesië en de Filipijnen.

De Chinese groenten- en fruitleverancier Goodfarmer, die sinds zijn debuut in 2007 regelmatig deelneemt aan Asia Fruit Logistica, ziet het evenement als een essentieel internationaal platform. "We hebben door de jaren heen veel internationale bekendheid gekregen op Asia Fruit Logistica. Het heeft ons de kans gegeven om te communiceren en samen te werken met overzeese fruittelers en retailers en heeft ons ook doen inzien hoe waardevol het is om in China gevestigd te zijn en 's werelds beste fruit naar de Chinese consument te brengen," aldus Selina Xu van Goodfarmer.

Hong Kong heft reisbeperkingen op
Het Chinese vasteland en Hongkong hebben alle quarantaine- en binnenlandse testvoorschriften voor internationale bezoekers opgeheven.

Hongkong heeft ook zijn grens met het Chinese vasteland na drie lange jaren heropend en het grensoverschrijdend verkeer tussen Hongkong, China en Macau is volledig hervat. Inkomende reizigers naar Hongkong hebben nu vrij toegang tot restaurants, attracties en tentoonstellingsruimten en de stad verkennen tijdens hun verblijf. Ga voor meer informatie en reisupdates naar www.asiafruitlogistica.com/travel-service

De opheffing van de coronabeperkingen maakt de weg vrij voor exposanten en handelsbezoekers van over de hele wereld om in groten getale terug te keren naar Asia Fruit Logistica 2023.

Ga voor meer informatie over Asia Fruit Logistica naar www.asiafruitlogistica.com of neem per e-mail contact op met het organisatieteam: [email protected] 

Voor meer informatie:
Winsy Fung, PR en marketing manager
Global Produce Events (HK) Co., Limited
[email protected] 

Publicatiedatum: