"Lange bezwaarprocedures bij douane doen afbreuk aan rechtsbescherming ondernemers"

"De douane doet het heel goed aan de voorkant. Er worden heel veel zendingen snel afgehandeld. Dat maakt ons land aantrekkelijk voor logistieke bedrijven. Maar aan de achterkant, als een ondernemer een vergissing recht wil zetten of de douane een irreële navordering oplegt, kan het veel beter. Daar hebben wij mee te maken", zo schrijft Bart Boersma in zijn boek over de volgens hem gebrekkige rechtsbescherming voor wie het met de grensbewaking aan de stok krijgt. Lees hier meer (€).

Uit een rondgang van het Financieele Dagblad blijkt dat bedrijven die een geschil hebben met de douane, niet te benijden zijn. "Het is slecht gesteld met hun rechtsbescherming. De douane krijgt het verwijt niet inhoudelijk in te gaan op argumenten van ondernemers die menen dat er een verkeerde aanslag of navordering is opgelegd, en het liever te laten aankomen op een beroepszaak. Lees hier meer (€).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.