"Vijftig jaar geleden was dat gewoon de standaard, toen had je geen warme kassen." Dus ook geen komkommers of tomaten in februari. "We zijn wat dat betreft wel een beetje verwend", vertelt teler Joël van den Broek tegen Omroep Friesland. Steeds meer restaurants en kwekers zetten in op groenten die bij de tijd van het jaar hoort. Lees hier meer
Gerelateerde artikelen → Zie meer
-
Colland-premie voor paddenstoelen verhoogd naar 0,34% in 2026
-
"Beperkte aanvoer Spaanse komkommers zorgt voor ongekend hoge prijzen"
-
"Het doel is om jaarrond Belgische Edamame te gaan beleveren"
-
Duitsland en Nederland trekken aan Turkse ijsbergslaprijzen
-
Prijzen Marokkaanse tomaten en paprika's nemen duik; export drie dagen stil
-
20% telers glasgroenten heeft negatief inkomen in 2025
-
Franse truffelteelt krimpt door opeenvolgende droge jaren
-
Lente-ui met bol speerpunt voor Noord-Europese markt
-
Franse kluitsla op water verovert supermarkt met langere houdbaarheid
-
Zware regenval legt oogst in oostelijk Spanje stil: vooral slateelt getroffen