Zuid-Afrikaanse rode pruimen in de kijker

De eerste rode pruimen uit Zuid-Afrika zijn weer aangekomen in Italië en Granfrutta Zani importeert elk jaar grotere volumes. "We zijn zowel tevreden met de rassen als met de respons van de supermarktketens. Pruim is in deze periode een nicheproduct, een artikel ter aanvulling van het assortiment, maar de volumes nemen elk jaar toe", zegt salesmanager Antonio Zani. 

Rode schil en vruchtvlees 

De rassen die nu binnenkomen hebben een rode schil en vruchtvlees. Ze hebben een hoge brixwaarde en de balans met de zuurgraad is uitstekend. "En wie zou er momenteel pruimen kopen als ze niet lekker waren? Het is juist dankzij hun uitstekende kwaliteit dat ze een plaatsje veroveren in het schap van de supermarkten."

Antonio Zani

Pruimen uit Zuid-Afrika zijn beschikbaar van half februari tot begin juni. Ze komen per schip aan in de haven Rotterdam, hét handelsknooppunt op Europees niveau. "Juiste maatvoering, goede smaak, premiumlijn en slechts enkele rassen: dit zijn de elementen die onze importpruimen in het tegenseizoen onderscheiden", legt Zani uit.

Er zijn meerdere verpakkingen mogelijk. Veel klanten zijn tevreden met het 30x40 karton (5 kg in twee lagen) waarmee het product uit Zuid-Afrika komt. Maar Granfrutta Zani biedt ook andere mogelijkheden: enkellaags 30x40, 40x60 of trays van 500 gram. "We kunnen aan elk verzoek voldoen", besluit Zani. 

Voor meer informatie:
OP Granfrutta Zani
Via Monte Sant'Andrea
48018 Granarolo Faentino (RA) - Italië
Tel: +39 (0)546 695211
antonio@granfruttazani.it 
www.granfruttazani.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.