Uitstekende resultaten in 2022 voor Kuehne+Nagel

Kuehne+Nagel heeft het boekjaar 2022 afgesloten met een uitzonderlijk sterk resultaat. De netto-omzet van de groep steeg met 20% tot € 39,5 miljard, de EBIT met 28% tot € 3,8 miljard en de nettowinst met 30% € 2,8 miljard. De omrekeningskoers, die de verhouding tussen de EBIT en brutowinst van de groep beschrijft, bedroeg 33,9%. Alle bedrijfsonderdelen droegen in belangrijke mate bij aan het succes van de onderneming. Door de algemene economische vertraging was het resultaat in het vierde kwartaal van 2022 zwakker dan in de rest van het jaar.

Vanuit het huidige perspectief zal het macro-economische klimaat in 2023 uitdagend blijven door geopolitieke ontwikkelingen en inflatie. Wij verwachten echter dat de positieve groei- en winsttrend, die al vele jaren aanhoudt, ook dit jaar zal aanhouden, zij het zonder de uitzonderlijke bedrijfsvolumes en resultaten in de boekjaren 2021 en 2022, die het gevolg waren van een bijzondere economische situatie in verband met de corona.

Stefan Paul, CEO van Kuehne+Nagel International AG: "Het boekjaar 2022 was in vele opzichten uitzonderlijk voor Kuehne+Nagel; een jaar van groot financieel succes, maar ook met uitdagingen voor ons en onze klanten. Dankzij onze toegewijde medewerkers konden we onze klanten over de hele wereld logistieke diensten van hoge kwaliteit bieden."

"Nu is het juiste moment om onze nieuwe strategische Roadmap 2026 te lanceren en het duurzame toekomstige succes van Kuehne+Nagel te verzekeren met een toegewijde focus op kwaliteit, klanttevredenheid en motivatie van de medewerkers."

Klik hier om het volledige persbericht te lezen.

Voor meer informatie:
Dominique Nadelhofer
Kuehne + Nagel International AG
Tel.: +41 44 786 95 26 
dominique.nadelhofer@kuehne-nagel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.