Hongaarse markt voor morellen en augurken op peil

De Hongaarse groenten- en fruitcoöperatie Szatmár Régió, gevestigd in het oosten van het land, zei dat zij dankzij langetermijncontracten redelijk bestand is tegen externe schokken, zoals hoge energieprijzen. Zij zijn gespecialiseerd in de uitvoer van morellen, augurken, appelen en peren.

Volgens Attila Szórádi, verkoopdirecteur van Szatmár Régió, hebben de hogere energieprijzen hen niet erg getroffen. "We hebben langetermijncontracten voor onze elektriciteitskosten. Dus hoewel het een beetje gestegen is, zijn de prijzen stabiel gebleven."

Szórádi zegt dat hun toeleverende producenten hun appel- en perenvoorraden in principe hebben uitverkocht. "Door een kleinere oogst vorig seizoen hadden we niet zoveel appelen en peren in voorraad. De producenten hebben alle voorraden verkocht. We wachten nu tot het nieuwe seizoen in april begint om de voorraden weer aan te vullen."

De coöperatie heeft faciliteiten en een logistiek centrum in Hongarije met diverse magazijnen en speciale koelhuizen. Ze zijn een vaste leverancier van verschillende grote voedselverwerkende bedrijven in Centraal- en West-Europa.

Hun leverende producenten in de regio Szatmár wachten op de start van het seizoen voor morellen in april. Het augurkenseizoen begint eind mei. "Het warme winterweer heeft ons niet beïnvloed omdat we de teelt van augurken in open lucht hebben. De enige uitdaging is het gebrek aan lokale werknemers. We hebben er een aantal uit Oekraïne en Roemenië, maar de meerderheid komt uit de plaatselijke omgeving," zegt Szórádi.

"Over het algemeen blijft de vraag naar morellen en augurken stabiel. Er is niet veel uitbreiding terwijl de marktvraag niet veel schommelt," besluit Szórádi.

Voor meer informatie:
Attila Szórádi
Szatmár Régió
Tel: +36 30 687 2651
sales@szatmarregio.com
www.szatmarregio.hu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.