VBT-cijfers week 6

Fors hogere prijzen, fors lagere aanvoer tomaat

Er moet momenteel dik worden betaald voor de eerste komkommers en tomaten en ook andere kasgroenten zijn schaars en hierdoor duur. Uit het overzicht met middenprijzen over week 6 bij het VBT blijkt dat een kilo tomaten ruim drie euro kostte en een komkommer, per stuk, ruim 1 euro. Daarmee liggen de prijzen hoger dan afgelopen jaar, en ook hoger dan het vijfjarig gemiddelde.

Om precies te zijn kwam de middenprijs voor een kilo trostomaten vorige week uit op 3,04 euro. Losse tomaten waren zelfs nog iets duurder met 3,15. In week 5 lagen de prijzen al boven de 2,5 euro per kilo. Toen waren het nog de trostomaten die over de hele linie net wat duurder waren. De aangevoerde volumes in week 5 waren vier keer lager dan vorig jaar. Met alle aangepast teeltschema's komt het seizoen trager op gang.

De middenprijs voor komkommer komt over week 6 uit op 1,09 per stuk, afgerond. Een stijging van bijna dertig eurocent ten opzichte van week 5. Ook hier ligt de middenprijs ruim boven het vijfjarig gemiddelde, en ook hoger dan vorig jaar in week 6.

Niet alle slaprijzen stijgen zo hard als die voor kasgroenten, al komt er bovenop de prijs voor Lollo Rossa uit de serre wel ruim twintig eurocent bij. Daarmee is het de duurste slasoort bij de veilingen van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties. 

Bekijk hier alle prijsgrafieken op de pagina met landbouwcijfers van het Vlaamse Departement Landbouw en Visserij. 

Bekijk hier de VBT-middenprijzen voor week 6 voor groenten.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.