Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Avofun Europe

"Steeds meer avocadotelers uit La Axarquía verwerven grond in Huelva"

In oktober 2020 lanceerde Frutas Faustino, een partner van de Eurobanan groep, samen met AGQ Labs en Natural Crops het ambitieuze project Avofun Europe in de Spaanse provincie Huelva. In de gemeente Villablanca strekken de avocadogaarden zich al uit over ruim 150 hectare. 

"Dit is het tweede jaar waarin we product op de markt brengen. We hebben 600 ton avocado’s geoogst, maar we hopen binnenkort 2.500 ton te bereiken", zegt Carmen Rodríguez, manager van Avofun. "In Huelva zijn de omstandigheden voor de teelt van avocado's prima, vooral in de streek waar wij gevestigd zijn."

"Onze teeltlocatie El Centenil California ligt op 12 km van de kust, dus het heeft het hele jaar door milde temperaturen. Bovendien is het omgeven door 48 hectare dennen en steeneiken die de boomgaard beschermen tegen de wind. We hebben ook een systeem van microsproeiers over het gehele perceel dat ons helpt de temperatuur te reguleren wanneer nodig, zowel in warme als koude omstandigheden."

"Het doel van Avofun is duurzame teelt. Onze partners passen de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van teeltbeheer en -technologie toe en ze voeren uitgebreide laboratoriumcontroles uit om de teelt aan te passen aan de voedings- en waterbehoeften in de verschillende delen van het areaal."

"Door de droogte heeft de irrigatiegemeenschap waartoe we behoren de watertoevoer met 30% verminderd, maar dankzij onze zeer nauwkeurige besproeiing en een eigen vijver hebben we een goede oogst kunnen realiseren."

"In Málaga was het anders. Daar hebben we veel moeite gehad om de bomen te irrigeren door het verbod op het gebruik van water uit het La Viñuela stuwmeer", legt Carmen Rodríguez uit. "Het gebrek aan water en de beperkt beschikbare grond in Málaga doen steeds meer avocadotelers uit La Axarquía land kopen in Huelva."

Huelva heeft immers de omstandigheden die nodig zijn voor de teelt van avocado's: milde temperaturen, gebieden met zandgronden met een zeer goede afwatering en een laag zoutgehalte en, heel belangrijk, watervoorraden, zelfs in periodes van irrigatiebeperkende maatregelen. 

"Je ziet dat er veel interesse is in de avocadoteelt in Huelva en dat de grond er flink duurder wordt. De verwachtingen zijn hoog. Op de avocadomarkt is er nog steeds meer vraag dan aanbod en dat wekt altijd grote belangstelling. En hoewel er steeds meer volumes uit het buitenland komen, hechten Spaanse consumenten bovendien veel waarde aan de nationale avocado. Ik twijfel er niet aan dat de avocado in Huelva een grote toekomst heeft."

"Voor Avofun is Spanje de belangrijkste markt, aangezien onze partner Eurobanan al stevige voet aan de grond heeft in het land met goed ontwikkelde verkoopkanalen via supermarkten en groothandelsmarkten. Maar ook veel andere Europese landen hebben de Spaanse teelt en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom hebben we ook klanten in Europa aan wie we ons fruit leveren."


Carmen Rodríguez

Zodra de aanplantfase is voltooid, voorziet Avofun de opbrengst mettertijd te verviervoudigen ten opzichte van de oogst van dit jaar. En dit is niet de enige groeiprognose voor dit project bestaande uit enkele belangrijke bedrijven uit de Spaanse AGF-sector. "Avofun Europe staat open voor bijkomende samenwerkingen met bedrijven die zich bij ons project willen aansluiten en bereid zijn te telen volgens de normen en het advies van onze partner AGQ Labs. Samen met ons kunnen ze zo hun verkoop nog verder uitbreiden." 

Voor meer informatie:
Carmen Rodríguez
Avofun Europe
Tel: +34 650 666 595 (Spanje)
[email protected]
https://avofun.es

Publicatiedatum: