Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Navelsinaasappelen met rood vruchtvlees zijn populair op exportmarkten"

De Cara cara navelsinaasappel, ook bekend als sinaasappel met rood vruchtvlees, is de laatste jaren een opkomend ras op de Chinese citrusmarkt. "De schil en het vruchtvlees zijn rood, aantrekkelijk qua uiterlijk, zoet van smaak met rozenaroma en duurzaam bij opslag, zodat ze de laatste jaren erg populair zijn geworden op de exportmarkt," zegt Chen Zhiming, algemeen directeur van Xiamen Lucky Farm Import and Export aan Freshpublishers.

"Het teeltseizoen van Cara cara navelsinaasappelen loopt elk jaar van eind november tot eind april. Dit jaar is het teeltseizoen vertraagd en kan de marktperiode tot mei duren. De opbrengst en de smaak van dit seizoen zijn ideaal, met de meeste kleine vruchten en enkele grote. De marktintroductie van dit jaar viel samen met de aanpassing van de binnenlandse preventiemaatregelen tegen pandemieën. Door de persoonlijke aantrekkingskracht op de gezondheid van "vitamine C-supplementen" steeg de marktvraag naar citrus en stegen de prijzen dienovereenkomstig. De aankoopprijs van deze roodvlezige sinaasappelen is dit jaar € 0,68 per kg, wat ongeveer 15%-20% hoger is dan voorheen en de prijs is sindsdien in wezen ongewijzigd gebleven."

"Omdat de concurrentie van traditionele citrusrassen steeds groter wordt en de markt futloos is, proberen we nieuwe variëteiten te ontwikkelen en de verpakkingsmethode te verbeteren, in de hoop onze marktkansen te vergroten. Het uiterlijk en de smaak van deze roodvlezige sinaasappelen zijn uitstekend en de bewaartijd kan oplopen tot vier maanden. Ze zijn goed voor de export. Momenteel hebben markten zoals Maleisië, Indonesië en de Filipijnen goed gereageerd."

De export van citrus is een belangrijke activiteit van Xiamen Lucky Farm, vooral naar de Zuidoost-Aziatische markt. Chen zei dat de consumptiekracht van de exportmarkt onlangs is gedaald. "De export van groenten en fruit begon in augustus vorig jaar te dalen. Tot het Lentefeest veerde het op als reactie in verband met de feestdagen en de vermindering van de zeevracht, maar het was lager dan in voorgaande jaren. Doordat het Lentefestival bijvoorbeeld het piekseizoen is voor de citrusexport voor het nieuwe jaar, is de export dit jaar met een derde op jaarbasis gedaald." De citrusrassen voor het nieuwe jaar omvatten Lukan, Ponkan, Tankan en Murcott.

Xiamen Lucky Farm Import and Export houdt zich voornamelijk bezig met de bewerking en export van AGF, met meer dan 20 jaar ervaring. Het bedrijf is gespecialiseerd in druiven en citrus. De druiven omvatten rode druiven, Crimson en Shine Muscat. Citrusproducten omvatten Orah-mandarijn, Lane Late navelsinaasappel, bloedsinaasappelen en de bovengenoemde rassen. Het bedrijf heeft een aantal exportmerken en de exportmarkten zijn geconcentreerd in Maleisië, Singapore, de Filipijnen, Indonesië, Bangladesh en Myanmar.

Voor meer informatie:
Chen Zhiming
Xiamen Lucky Farm Import and Export Co., Ltd
+86 13806068108
Publicatiedatum: