Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie nieuwe AVA aardbeirassen geïntroduceerd

Angus Soft Fruits kondigt met trots de introductie aan van drie nieuwe aardbeirassen, ontwikkeld om in de winter heerlijk fruit te leveren. De proeven en testen van de afgelopen drie jaar, die bedoeld zijn voor de teelt in het Middellandse Zeegebied, hebben aangetoond dat ze telers, retailers en consumenten iets bijzonders te bieden hebben.


AVA Alicia

De drie rassen AVA Alicia, AVA Catalina en AVA Sofia zijn veredeld en geselecteerd door het Angus Soft Fruits Breeding Program team onder leiding van Dave Griffiths, onderzoeksdirecteur.

"Testen in de afgelopen drie seizoenen op de proeflocaties van Angus Soft Fruit in Spanje hebben bevestigd dat we interessante nieuwe rassen voor de toekomst hebben," aldus Griffiths.


AVA Sofia

Het grote verschil met deze rassen voor telers in de regio is de hoge resistentie tegen ziekten, in combinatie met een ideaal seizoen en een ideale opbrengst. Retailers in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk hebben het fraaie uiterlijk en de algemene kenmerken van het fruit al snel omarmd. Samen met hun betrouwbare consistente teelt en verlengde natuurlijke houdbaarheid. Uit consumentenonderzoek is ook gebleken dat de smaak, textuur en algemene kwaliteiten van deze nieuwe, zeer speciale rassen uitstekend worden gewaardeerd.

David Buxcey, verkoopdirecteur van Angus Soft Fruits: "Al deze rassen zijn door onze klanten met succes en met uitstekende resultaten bemonsterd, zodat we de consument tijdens het Britse winterseizoen kunnen blijven voorzien van heerlijk smakende aardbeien."


AVA Catalina

De wetenschap achter het veredelen van deze rassen begon enkele jaren geleden, toen Angus Soft Fruits zijn mediterrane teelt van aardbeien onder de loep nam. Op dat moment werd geoordeeld dat de rassen een aantal kenmerken misten die ze tijdens het zomerse teeltseizoen hadden. Er werden inspanningen geleverd om genetica te combineren die het uiterlijk en de smaak van de traditionele 'zomerseizoen'-aardbeien tot uitdrukking zou brengen.

Bij de samenstelling van de nieuwe rassen werd ook geƫist dat zij fruit konden leveren tijdens de korte winterdagen, zij het in het warme klimaat van de mediterrane winter. De resultaten hebben ruimschoots voldaan aan de eisen van zowel de telers, retailers als consumenten van Angus Soft Fruits, zodat de teelt van de rassen in de komende maanden en jaren kan worden opgeschaald.

Voor meer informatie:
Jill Witheyman
Angus Soft Fruits 
[email protected] 
www.angussoftfruits.com 

Publicatiedatum: